Бјелица: На терену више од 15 машина за чишћење

Срна
Бјелица: На терену више од 15 машина за чишћење

СОКОЛАЦ - Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је наду да ће у поподневним часовима сви локални путеви на подручју ове општине бити очишћени и отклоњени кварови на два далековода због којих је јутрос више села у мјесним заједницама Каљина, Кнежина и Бјелосављевићи остало без струје.

Бјелица је рекао је да се на локалним путевима саобраћај одвија отежано, па је на терен јутрос упућено више од 15 машина за чишћење снијега, да би се обезбиједила проходност и омогућио приступ радницима електродистрибуције да отклоне кварове на два далековода.

Он је навео да је јуче и данас већи снијег пао на шумовитим предјелима и у селима мјесних заједница Соколовићи, Баре, Кнежина и Бјелосављевићи, те да је Зимска служба ангажовала додатну механизацију, јер вјетар непрестално наноси снијег и на очишћене правце.

Бјелица је додао да сњежни наноси у селима Баре, Врховине, Згона и Поратак достижу скоро два метра, те да ће на том подручју данас радити три машине за чишћење.

Он је истакао да се у градском насељу Соколац саобраћајнице и улице чисте према утврђеним приоритетима, а на селима до породичних кућа лица којима је потребна медицинска помоћ и пацијената који сутра одлазе на дијализу, те до откупних станица за млијеко од пољопривредника.

-Надам се да ће у поподневним часовима сви локални путеви бити очишћени и отклоњени кварови на два далековода због којих је јутрос села на дијелу мјесних заједница Каљина, Кнежина и Бјелосављевићи остала без струје - навео је начелник општине Соколац.

Он је рекао да је снабдијевање потрошача водом и животним намирницама уредно, као и пружање здравствених услуга, тако да се живот у овој локалној заједници одвија без већих протешкоћа, иако је сњежно невријеме траје већ два дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана