Билeћа: Потребна хитна обнова фасаде школе

СРНА
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Основној школи "Петар Други Петровић Његош" у Билећи неопходна је хитна санација дотрајале фасаде, изјавио је Срни директор Миодраг Парежанин.

Парежанин је навео да се очекује да санација фасаде буде завршена кроз пројекат "Енергетска ефикасност", у оквиру којег је прије двије године завршен нови систем гријања.

"Сљедећа фаза је обнова и утопљавање зграде, замјена столарије, крова и још неки радови у унутрашњости школе", појаснио је Парежанин.

Он је појаснио да је у првој фази завршен нови систем гријања, али да то нема смисла уколико ће топлота излазити кроз отворе и трошну фасаду.

"Кад су кишни дани, улази вода, зидови су влажни и прљави, фасада опада, па би реализација требало да буде што хитнија", нагласио је Парежанин.

Он је рекао да је у току израда пројектне документације, а новац би требало да буде обезбијеђен посредством Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Парежанин је додао да је урађена детаљна анализа неопходних радова на објекту школе, који би требало да обухвате читав објекат.

Према његовим ријечима, раније је уређено двориште школе, асфалтиран и направљен заједнички паркинг са зградом "Хидроелектрана на Требишњици", као и ограда око школе.

Основна школа "Петар Други Петровић Његош" у Билећи има 485 ученика, распоређених у 23 одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана