Бијељина: У радионици "Контролинг у компанијама" учесници стичу нова знања

Срна
Бијељина: У радионици "Контролинг у компанијама" учесници стичу нова знања

БИЈЕЉИНА- У Бијељини је данас одржана радионица "Контролинг у компанијама", на којој су присутни могли да науче нове технике, методе и алате који су примјењују у предузетништву у европским и свјетским развијеним државама, рекао је представник Међународне организације за контролинг /ИЦВ/ у БиХ Славко Симић.

Симић, који води комплетну радну групу за БиХ, рекао је да та међународна организација има око 80 радних група у свијету, а да ће у данас у Бијељини бити обрађено пет тематских цјелина, које обухватају рад особе у сектору контролинга у предузећу.

"Особе које раде, на примјер, у финансијама, а нису директно добиле функцију контролинга, али знају шта је то, данас ће имати прилику да виде како да примијене одређене алате на адекватан начин и које бенефите они доносе у даљем раду", објаснио је Симић.

Према његовим ријечима, предавачи су изузетни практичари, који ће учесницима радионице пренијети знање из привреде и најбоље праксе које су постигнуте у региону.

"Доводимо и предаваче из иностранства да помогну да усвојимо нова знања, како би наши људи који се баве контролингом рада у секторима, успјели на тржишту", навео је Симић.

Представник фирме "Мега дрво" из Бијељине Бојан Гајић рекао је да су у тој фирми укључили контролинг у доста сектора, што им је омогућило да открију проблеме и будуће изове, да би их предуприједили.

"Контролинг нам помаже да будемо испред других предузећа која то нису увела у своје пословање", навео је Гајић.

Радионицу је организовала ИЦВ радна група за БиХ и Центар за едукацију и услуге "Кругови".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана