Бијељина: Почеле операције уролошким апаратом

ГС
Бијељина: Почеле операције уролошким апаратом

БИЈЕЉИНА - Директор бијељинске болнице "Свети врачеви" Милица Ловрић, уролог Душко Милићевић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић представили су данас апарат за трансуретралну ресекцију простате који је набављен захваљујући донацији Градске управе.

Апарат за трансуретралну ресекцију простате, који је Болници даровала Градска управа Бијељина, користи се за рјешавање проблема код бенигне хиперплазије простате и његовом употребом биће умногоме олакшани оперативни захвати код уролошких пацијената.

Директор Болнице Милица Ловрић истакла је да је овим апаратом већ јуче обављена прва операција и да се болница враћа донаторским активностима започетим прије епидемије вируса корона.

"Тим активностима имали смо намјеру да оплеменимо рад болнице и да јој вратимо кредибилитет који с правом заслужује. Једна од тих донаторских активности је и донација Градске управе вриједна 50.000 КМ. Од тих средстава је менаџмент бијељинске болнице купио апарат за трансуретралну ресекцију простате којим ће се побољшати квалитет рада уролога и степен безбједности пацијената", рекла је Ловрићева на конференцији за новинаре.

Она је навела да овај апарат имају веће и развијеније болнице и да он представља стандард у урологији.

Ловрићева је изразила задовољство што бијељинска болница грађанима Семберије сада и у овом погледу може пружити највећи степен здравствене заштите.

Она је захвалила градоначелнику Бијељине на помоћи, али и свим донаторима који показују велики степен бриге за заштиту здравља становништва Семберије.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је задовољство што ова здравствена установа ради на модернизацији, те да је Градска управа одлучила да у томе помогне.

"Ово је дио помоћи Градске управе, али треба захвалити и свим привредницима и другима који су подржали акцију менаџмента на осавремењавању Болнице, све оне који су показали друштвену одговорност коју треба похвалити", истакао је Мићић.

Он је изразио очекивање да градска болница сада може одговорити свим захтјевима савременог друштва и савремене болнице.

"Зато смо ми одлучили да без имало размишљања купимо један овакав апарат", рекао је Мићић и додао да је обавеза Града да помаже здравственим установама.

Уролог Душко Милићевић рекао је да овај апарат подразумијева могућност операције простате и мокраћне бешике кроз тансуретрални канал, али и неких мање честих патолошких стања.

"Можемо да се похвалимо да у Републици Српској нема таквог апарата који представља златни стандард у Европи везано за операције простате", рекао је Милићевић.

Он је навео да се примјеном овог апарата смањује трајање операције, крварење, те компликације, а лакши је и постоперативни опоравак.

"У име Одјељења урологије, али и пацијената, захваљујем градској управи на овој донацији", рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана