Акцијским цијенама маме скијаше

Анита Јанковић
Акцијским цијенама маме скијаше

Бањалука - Планински центри у РС приводе крају припреме стаза за прве туристе, а да би привукли што већи број љубитеља скијања, акцијска продаја ски-карата за предстојећу зимску сезону већ је почела.

У Олимпијском центру "Јахорина" акцијска продаја карата по 50 одсто нижој цијени почела је данас и трајаће идућих 20. дана.

- Цијена сезонског ски-паса са сликом за одрасле у првом кругу акцијске продаје кошта 360 КМ, а за дјецу од пет до 15 година 225 марака. Цијена сезонског ски-паса за радне дане са сликом је 250, а за дјецу 150 КМ - кажу у "Јахорини".

Истакли су да цијена ски-карата у сезони није мијењана у односу на прошлу годину.

- Љубитељи скијања дневну ски-карту у сезони платиће 39 КМ у дане викенда, а у радним данима иста карта кошта 34 марке. Четири сата скијања у сезони коштаће 30, два сата 23 КМ - истакли су у ОЦ "Јахорина".

Најавили су да ће у предсезонском периоду до 24. децембра и постсезонском од 13. марта 2017. године цијене ски-карата бити ниже од 35 до 40 одсто за одређене врсте карата. 

- Резервације су већ почеле. Велико је интересовање гостију из Турске и интензивно радимо на промоцији понуде како би привукли што већи број гостију - казали су у ОЦ "Јахорина" и додали да је припрема стаза у пуном јеку. 

Из Планинског скијашког друштва "Љубијски рудар" из Приједора кажу да цијене ски-крата нису мијењали посљедњих пет година и тврде да ће тако бити и ове сезоне.

- Дневни ски-пас је 15, а ноћни 13 КМ. Изнамљивање комплетне опреме кошта 18 марака, док ће посјетиоци за дјецу ски-карте плаћати осам КМ - рекао је предсједник овог друштва Божо Грбић.

Он је навео да је припрема стазе за предстојећу сезону при крају, те да ће и ове године посјетиоци Козаре скијати на старој стази, јер нову нису успјели завршити. 

- Иако су радови на новој ски-стази у току, нећемо успјети да је завршимо до почетка сезоне. Остаје нам стара стаза у дужини од 600 метара, капацитета 900 скијаша на час - рекао је Грбић.

Он је најавио да ће од сљедеће године љубитељи скијања имати на располагању два ски-лифта, а нова стаза ће бити дуга 900 метара.

Скијаши који ове зиме планирају да уживају у чарима  Бјелашнице мораће још мало да сачекају на продају сезонских карата.

- Још не знамо да ли ће цијене бити на прошлогодишњем нивоу и када почиње продаја карата, али интензивно радимо на припремању стаза и објеката за почетак сезоне - рекли су у предузећу "ЗОИ 84". 

У Туристичкој организацији РС кажу да су сви смјештајни капацитети спремни за предстојећу зимску сезону, те да очекују добру посјећеност.

- У наредним мјесецима интензивно ћемо радити на  представљању зимских туристичких атрактивности РС за старе, али и нове туристе. Учествоваћемо на многим сајмовима у земљи и иностранству, припремати нове брошуре како бисмо представили мјеста која треба посјетити и доживјети - рекли су у Туристичкој организацији.

Љетна сезона

На измаку љетне сезоне у Туристичкој организацији РС кажу да су задовољни оствареним резултатима. Истичу да је у првих седам мјесеци ове године РС посјетило 188.924 особа, што је у односу на исти период лани више за 20.402 посјетилаца.

- Највише су долазили туристи из Србије, Хрватске, Турске, Црне Горе, Њемачке, Италије, а најпосјећеније дестинације су Бањалука, Требиње и Вишеград са Андрићградом. У области сеоског туризма најатрактивније је било Етно-село "Станишићи" код Бијељине, затим Љубачке долине код Бањалуке и све познатије подручје Шипова и његове околине - додали су у Туристичкој организацији РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана