Више од милион марака за адаптацију објеката у Пословној зони

Agencije
Више од милион марака за адаптацију објеката у Пословној зони

Бањалука - Пословна зона Бањалука уложила је у протекле двије године више од милион КМ у уређење инфраструктуре, те санацију и адаптацију објеката за нова предузећа.

Директор Пословне зоне Ђурађ Бањац рекао је да је ово јединствен привредни субјекат у региону са уређеним грађевинским земљиштем, који располаже огромним потенцијалима и ресурсима за бављење привредним активностима и бизнисом, односно отварање предузећа и запошљавање великог броја радника.

Он је навео да у Пословној зони Бањалука ради 80 привредних субјеката у којима је запослено 1.700 радника. “У Пословну зону сваки дан долази све више нових инвеститора и корисника, који овдје улажу средства. Свакодневно имамо пословне разговоре и са потенцијалним инвеститорима из страних земаља”, додао је Бањац.

Он је напоменуо да се инвеститорима и корисницима дају у закуп објекти и земљиште, право грађења, улазак у заједничке инвестиције, кориштење комплетне инфраструктуре.

“Радимо на комплетирању документације о некретнинама, рјешавању имовинско-правних односа, те адаптацији објеката у којима ће бити отворена нова радна мјеста. Пословна зона већ двије године заредом успјешно послује, радницима се редовно исплаћују плате, а домаћинским пословањем трошкови су смањени за 20 одсто”, каже Бањац.

Он је навео да се у наредне три године планира инвестирати 1.855.000 КМ за адаптацију 22.000 метара квадратних пословног простора за нова радна мјеста.

“Пословна зона у овој години ће инвестирати 600.000 марака властитих средстава, а тренутно се адаптира простор од 3.000 метара квадратних, који се припрема за отварање новог великог предузећа који ће ове године почети са радом и запослити двије стотине радника”, закључио је Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана