Мислите да знате како ће се цијена нафте кретати на берзи? Узмите бесплатних 50 евра, тргујте и зарадите

Агенције
Мислите да знате како ће се цијена нафте кретати на берзи? Узмите бесплатних 50 евра, тргујте и зарадите

FXLider, специјално читаоцима „Гласа Српске" даје БЕСПЛАТНИХ 50 ЕВРА намењених за трговање цијеном нафте на свјетској берзи, јединој берзи на којој можете зарадити и када цијене расту али и када цијене падају.

Пријавите се овде, тргујте и зарадите са бесплатних 50 евра на свјетској берзи

Прошле недјеље остварен је највећи једнонедјељни раст цијене нафте у посљедњих шест година. До раста је дошло након руске војне интервенције у Сирији што је додало нову димензију неизвјесности у сукобима на Блиском Истоку. Званичници САД-а изјавили су да су четири руска пројектила пала на територију Ирана који је земља чланица OPEC-а али и руски савезник у сукобима у Сирији. Гранатирање побуњеника у Сирији ставило је Русију на супротну страну земаља богатих нафтом, као што је Саудијска Арабија која подржава антирежимске снаге у Сирији.

Бен ван Беурден, извршни директор  Shell-а, недавно је изјавио да се тржиште тренутно сусреће са првим сигналима који могу да укажу на евентуални раст цијене нафте која је више него преполовљена од љета прошле године. Цијена је нарочито нагло пала након што је Саудијска Арабија у новембру прошле године одлучила да не смањује  производњу као одговор на прекомјерну производњу у САД-у.

Недавни раст цијене нафте нашао је подршку и у прогнозама према којима би производња у САД-у могла бити на прагу значајног пада у наредним недјељама. Производња нафте у САД-у је током септембра пала за 120,000 барела у дану у односу на август, а број активних нафтних бушотина је пао на 614, што је најнижи ниво у посљедњих пет година. Само прије годину дана број активних нафтних бушотина у САД-у достизао је 1609.

Разлози због којих Русија до сада није смањила своју производњу су геополитички, што OPEC наравно зна и због тога није улазио у договоре о смањењу производње који нису укључивали Русију. Такође, енергетски сектор Русије је другачији од оног у САД-у  због типа опреме и не може тек тако да смањи производњу као што је случај у САД-у, што додатно одлаже овакав корак. Ипак, Русија је недавно показала спремност да се састане са OPEC-ом. Састанак између званичника Русије и Саудијске Арабије планиран је за крај мјесеца а на њему ће се наравно разговарати и о енергетским питањима.

Преузмите 50 евра за трговање овдје.

Како за сада ствари стоје мале су шансе да цијена нафте поново падне испод 40 долара по барелу. Министарство за енергију САД-а према својим прогнозама очекује да WTI достигне 54 долара по барелу а Брент 59 долара у 2016. години.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti
Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана