Милиони бачени у вјетар

В. К.
Милиони бачени у вјетар

Сарајево - Донатори су Фонду за реформу јавне управе у БиХ од његовог оснивања уплатили више од 25 милиона марака, а стање у овој области је на веома ниском нивоу, јер је јавна управа и даље неефикасна и гломазна.

Фонд је основан 2007. године, а у извјештају о раду Канцеларије координатора за реформу јавне управе је наведено да ће један од приоритета за идући период бити припрема приједлога новог оквира за реформу јавне управе на бази постојећих докумената и резултата предстојећих анализа досадашњих активности.

Европска комисија је, уз извјештај о напретку БиХ у 2014. години, објавила и нову стратегију проширења у којој је фокус ставила на реформу јавне управе као један од три стуба проширења. Канцеларија је крајем прошле године почела да координише активности на прикупљању података за процјену стања у јавној управи у БиХ, која представља почетно мјерење стања у јавној управи, а у идућим годинама биће коришћена за мјерење напретка који је БиХ остварила у развоју јавне управе.

- Треба наставити реформу јавне управе и обезбиједити развој професионалне, одговорне, транспарентне и ефикасне службе на свим нивоима - наведено је у извјештају Канцеларије координатора за реформу јавне управе.

У Канцеларији координатора лани је радило 36 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана