Милекић: Неће бити продаје, ни приватизације Електропривреде Републике Српске

Срна
Милекић: Неће бити продаје, ни приватизације Електропривреде Републике Српске

Требиње - Директор “Електропривреде Републике Српске” Бранислава Милекић поновила је да ово предузеће неће бити ни продавано, ни приватизовано, већ да ће ова структура капитала бити задржана.

Милекићева је рекла новинарима у Требињу да то не значи да не постоји тенденција да се са “Електропривредом Србије” /ЕПС/ остваре најчвршћи могући односи и сарадња.

“Ми имамо и уговоре о пословно-техничкој сарадњи, и у најтежим тренуцима једни другима смо прискакали у помоћ”, истакла је Милекићева.

Она је додала да су сви видови сарадње између двије електропривреде, па и заједничке инвестиције добродошле, те истакла да је мишљења да високим политичким функционерима у Републици Српској није на уму ни продаја, ни приватизација ЕРС-а.

Одговарајући на питање да ли остаје актуелно повећање цијене струје електричне енергије у Српској, Милекићева је поновила да је просјечно захтијевано повећање цијена 8,68 одсто, као и да је да је тарифни поступак у току, те напоменула да се ЕРС обратила Регулаторној комисији само са неопходним захтјевима.

Уколико Регулаторна комисија одобри захтјеве, Милекићева је поновила да ће цијена у Републици Српској бити поново најнижа у региону.

“Цијене које ће Република Српска обезбиједити и за привредне субјекте и даље ће бити најниже, чак и у односу на Србију”, рекла је Милекићева.

Она је подсјетила да је Република Српска у прошлогодишњим полавама претрпјела штету од 68 милиона км, да су директне штете у ЕРС-у биле 30 милиона КМ, те да је формирањем Фонда солидарности ЕРС добила нове обавезе.

Говорећи о депозиту који је ЕРС имала у Бобар банци, Милекићева је демантовала да је ријеч о цифри од 30 милиона КМ, напомињући да су сва предузећа из састава ЕРС-а у тој банци имала нешто више од осам милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана