Санација коловоза у Гундулићевој до уторка

А. С.
Санација коловоза у Гундулићевој до уторка

Бањалука - Санација велике рупе у Гундулићевој улици настале пуцањем канализационе цијеви потрајаће још неколико дана, тачније до уторка. Након тродневног откопавања и уклањања отпадних вода екипе “Водовода” су у петак успјеле да уклоне оштећену и поставе нову цијев.

Како су најавили из овог предузећа, хидромонтажни радови и затрпавање кратера биће завршено најкасније у суботу, а бетонирање и асфалтирање требало би бити завршено до уторка. Тек тада би у овој улици требало да буде успостављен редован саобраћај.

- Функционисање канализационог колектора, за вријеме радова, је морало бити обезбијеђено, што у великој мјери отежало и успорило радове, пошто се отпадна вода мора испумпавати - навели су из “Водовода” и додали да до сада нису имали оваквих проблема.

“Водовод” у оквиру одржавања канализационе мреже сваке године прави план систематског чишћења и снимања стања канализационих цијеви.

- Сви уочени проблеми на канализационој мрежи се санирају, а тамо гдје је то неопходно, краће дионице, се и мијењају - казали су у “Водоводу”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана