Пјесма и плес за Дан града: Малишани као разгледница Бањалуке

Катарина Шапоња
Foto: Александар Чавић

БАЊАЛУКА - Малишани бројних бањалучких вртића у препуном ходнику Дома омладине нестрпљиво су чекали да уз пјесму и плес покажу своје кореографије.

Ова традиционална свечаност у којој учествују вртићи "Дора", "Цврчак", "Први кораци", "Мали другари", "Радост", "Наша дјеца" и хор "Ђурђевак" организује се у оквиру манифестације „Најмлађи вољеном граду“, поводом Дана града.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Петар Јокановић истакао је да је ријеч о традиционалној манифестацији.

- Данас је још једна у низу свечаности поводом Дана града. Овдје су са нама дјеца из пет бањалучких вртића, а сваке године бирамо друге вртиће како би сваки од њих показао своју љубав према свом вољеном граду - рекао је он.

 

Градоначелник Драшко Станивуковић овом приликом изјавио је да настављају са прославом Дана града.

- Славимо сваки дан, али не можемо да прослављамо слободу без манифестације наших најмлађих суграђана. Наши малишани су разгледница нашег града. Ова манифестација има своје коријене и традицију, јер град има сјајну сарадњу са Центром за предшколско васпитање - казао је он, те додао да је Дом омладине препун.

Маријана Бурсаћ, васпитачица у вртићу "Радост", истакла је да су се спремали за ову манифестацију мјесец дана.

- Ово много значи и нама, али и дјеци. Они овако уче једни од других нове кораке и прате своје другаре - казала је она.

 

Дјеца су са усхићеношћу препричавала своје импресије о овом догађају, а Нађа Микић је казала како се са другарима дуго спремала за овај дан.

- Моја плесна тачка се зове "Луди земљотрес", али више ми се допада плес "Рам пам пам" - изјавила је Микићева која има пет и по година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана