Pjesma i ples za Dan grada: Mališani kao razglednica Banjaluke

Katarina Šaponja
Foto: Aleksandar Čavić

BANjALUKA - Mališani brojnih banjalučkih vrtića u prepunom hodniku Doma omladine nestrpljivo su čekali da uz pjesmu i ples pokažu svoje koreografije.

Ova tradicionalna svečanost u kojoj učestvuju vrtići "Dora", "Cvrčak", "Prvi koraci", "Mali drugari", "Radost", "Naša djeca" i hor "Đurđevak" organizuje se u okviru manifestacije „Najmlađi voljenom gradu“, povodom Dana grada.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Petar Jokanović istakao je da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji.

- Danas je još jedna u nizu svečanosti povodom Dana grada. Ovdje su sa nama djeca iz pet banjalučkih vrtića, a svake godine biramo druge vrtiće kako bi svaki od njih pokazao svoju ljubav prema svom voljenom gradu - rekao je on.

 

Gradonačelnik Draško Stanivuković ovom prilikom izjavio je da nastavljaju sa proslavom Dana grada.

- Slavimo svaki dan, ali ne možemo da proslavljamo slobodu bez manifestacije naših najmlađih sugrađana. Naši mališani su razglednica našeg grada. Ova manifestacija ima svoje korijene i tradiciju, jer grad ima sjajnu saradnju sa Centrom za predškolsko vaspitanje - kazao je on, te dodao da je Dom omladine prepun.

Marijana Bursać, vaspitačica u vrtiću "Radost", istakla je da su se spremali za ovu manifestaciju mjesec dana.

- Ovo mnogo znači i nama, ali i djeci. Oni ovako uče jedni od drugih nove korake i prate svoje drugare - kazala je ona.

 

Djeca su sa ushićenošću prepričavala svoje impresije o ovom događaju, a Nađa Mikić je kazala kako se sa drugarima dugo spremala za ovaj dan.

- Moja plesna tačka se zove "Ludi zemljotres", ali više mi se dopada ples "Ram pam pam" - izjavila je Mikićeva koja ima pet i po godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana