Посебни тренуци "Врапчића" одушевили публику

К.Ш.
Посебни тренуци "Врапчића" одушевили публику

Промоција филма о настанку и раду "Врапчића", која је одржана у уторак увече у Банском двору, окупила је љубитеље овог дјечијег хора.

Публика није крила одушевљење гледајући занимљиве детаље са путовања, снимања у студију, али и са концерата и фестивала на којима су наступали ови распјевани малишани. Руководилац хора Бранислав Ђаковић рекао је како су у филму истакнути лијепи тренуци који су пратили овај хор протеклих 30 година, односно од настанка па све до данас.

- У филму је много умјетника који су прошли кроз ову школу. Неки од њих су концерт мајстори широм свијета који су своје прве музичке кораке направили баш у овом хору,  а то су Јована Рајић, Сара Спасојевић, Александра Билановић, те многи други - казао је Ђаковић.

Уз филм је емитована музичка прича коју су подијелили у два дијела. Први дио је био уз клавир, подсјећајући на некадашње почетке док није било студија у којем су добили могућност да раде, док је други дио представљен са матрицама и кореографијама.

- За филм смо имали много материјала са највећих концерата попут оних на "Змајевим дјечјим играма", у Београдској арени, Центру "Сава", дворани "Борик". Затим ту су и догодовштине из аутобуса, путовања и обиласци градова у којим смо наступали - истакао је он.

Промоцији филма присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић, који је казао да прослављамо пуне три деценије откако нас својом пјесмом и концертима увесељава Дјечији хор "Врапчићи".

- Драги наш чика Бане, Биљо, Смиљо и драги "Врапчићи", желим вам много среће, здравља и успјеха у годинама које су пред вама. Наставите да будете најбољи у овоме, јер као такви сте један од најбољих амбасадора нашег града - поручио је Станивуковић и додао да "Врапчићи" увијек могу рачунати на подршку свог града и његову личну подршку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана