Posebni trenuci "Vrapčića" oduševili publiku

K.Š.
Posebni trenuci "Vrapčića" oduševili publiku

Promocija filma o nastanku i radu "Vrapčića", koja je održana u utorak uveče u Banskom dvoru, okupila je ljubitelje ovog dječijeg hora.

Publika nije krila oduševljenje gledajući zanimljive detalje sa putovanja, snimanja u studiju, ali i sa koncerata i festivala na kojima su nastupali ovi raspjevani mališani. Rukovodilac hora Branislav Đaković rekao je kako su u filmu istaknuti lijepi trenuci koji su pratili ovaj hor proteklih 30 godina, odnosno od nastanka pa sve do danas.

- U filmu je mnogo umjetnika koji su prošli kroz ovu školu. Neki od njih su koncert majstori širom svijeta koji su svoje prve muzičke korake napravili baš u ovom horu,  a to su Jovana Rajić, Sara Spasojević, Aleksandra Bilanović, te mnogi drugi - kazao je Đaković.

Uz film je emitovana muzička priča koju su podijelili u dva dijela. Prvi dio je bio uz klavir, podsjećajući na nekadašnje početke dok nije bilo studija u kojem su dobili mogućnost da rade, dok je drugi dio predstavljen sa matricama i koreografijama.

- Za film smo imali mnogo materijala sa najvećih koncerata poput onih na "Zmajevim dječjim igrama", u Beogradskoj areni, Centru "Sava", dvorani "Borik". Zatim tu su i dogodovštine iz autobusa, putovanja i obilasci gradova u kojim smo nastupali - istakao je on.

Promociji filma prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da proslavljamo pune tri decenije otkako nas svojom pjesmom i koncertima uveseljava Dječiji hor "Vrapčići".

- Dragi naš čika Bane, Biljo, Smiljo i dragi "Vrapčići", želim vam mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u godinama koje su pred vama. Nastavite da budete najbolji u ovome, jer kao takvi ste jedan od najboljih ambasadora našeg grada - poručio je Stanivuković i dodao da "Vrapčići" uvijek mogu računati na podršku svog grada i njegovu ličnu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana