Нинковић: Сјећати се жртава и дана ослобођења од фашизма

Срна
Foto: Фејсбук

БАНЈАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да се данас, када овај град обиљежава 79 година од ослобођења од фашизма, сви требају сјећати тог догађаја и жртава које нису биле узалудне.

Нинковић је истакао да је Бањалука постала административни, спортски, културни и универзитетски центар који је наставио да се развија.

“Имамо обавезу да наставимо да развијамо Бањалуку и да је чинимо економски развијенијом и приступачнијој према свим пословним и привредним субјектима и Бањалучанима”, рекао је Нинковић новинарима у Бањалуци гђе су положени вијенци на Спомен-обиљежје погинулим борцима НОР-а у оквиру прославе Дана града и одата почаст херојима.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је слобода најцјењенија ствар на свијету.

Он је додао да борба српског народа и данас траје у различитим облицима.

“Данас на нас не пуцају мецима, али пуцају ријечима, а ми морамо да се боримо за истину и сачувамо је, као и сјећање због будућности”, поручио је Станивуковић.

Станивуковић каже да се сјећањем чува прошлост и памти 22. април као најважнији датум у историји Бањалуке.

Предсједник Предсједништва градске Борачке организације Горан Рогић подсјетио је да су у Народноослободилачком рату дате милионске жртве, те да је пут припадника Војске Републике Српске и Министарства унутрашњих послова био славан.

“Они су дали неизмјеран допринос у стварању Републике Српске. Нажалост, на том путу више од 23.000 наших најбољих синова оставило је своје животе у темељима Српске. Данас поводом Дана града присјетили смо се наших погинулих сабораца”, навео је Рогић.

Поводом Дана града представници локалних и републичких власти данас су положили вијенце и на Споменик “12 беба” и Спомен-обиљежју жртвама Велеиздајничког процеса на Гробљу Свети Пантелија.

Дан града Бањалука слави се у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана