Ninković: Sjećati se žrtava i dana oslobođenja od fašizma

Srna
Foto: Fejsbuk

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da se danas, kada ovaj grad obilježava 79 godina od oslobođenja od fašizma, svi trebaju sjećati tog događaja i žrtava koje nisu bile uzaludne.

Ninković je istakao da je Banjaluka postala administrativni, sportski, kulturni i univerzitetski centar koji je nastavio da se razvija.

“Imamo obavezu da nastavimo da razvijamo Banjaluku i da je činimo ekonomski razvijenijom i pristupačnijoj prema svim poslovnim i privrednim subjektima i Banjalučanima”, rekao je Ninković novinarima u Banjaluci gđe su položeni vijenci na Spomen-obilježje poginulim borcima NOR-a u okviru proslave Dana grada i odata počast herojima.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je sloboda najcjenjenija stvar na svijetu.

On je dodao da borba srpskog naroda i danas traje u različitim oblicima.

“Danas na nas ne pucaju mecima, ali pucaju riječima, a mi moramo da se borimo za istinu i sačuvamo je, kao i sjećanje zbog budućnosti”, poručio je Stanivuković.

Stanivuković kaže da se sjećanjem čuva prošlost i pamti 22. april kao najvažniji datum u istoriji Banjaluke.

Predsjednik Predsjedništva gradske Boračke organizacije Goran Rogić podsjetio je da su u Narodnooslobodilačkom ratu date milionske žrtve, te da je put pripadnika Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova bio slavan.

“Oni su dali neizmjeran doprinos u stvaranju Republike Srpske. Nažalost, na tom putu više od 23.000 naših najboljih sinova ostavilo je svoje živote u temeljima Srpske. Danas povodom Dana grada prisjetili smo se naših poginulih saboraca”, naveo je Rogić.

Povodom Dana grada predstavnici lokalnih i republičkih vlasti danas su položili vijence i na Spomenik “12 beba” i Spomen-obilježju žrtvama Veleizdajničkog procesa na Groblju Sveti Pantelija.

Dan grada Banjaluka slavi se u znak sjećanja na 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana