Подијељени ваучери за бесплатне матуре

К. Ш.
Подијељени ваучери за бесплатне матуре

БАЊАЛУКА - Ваучери за бесплатне матурске вечери уручени су ученицима завршних разреда средњих школа у спортској дворани „Борик”, а за ову сврху издвојено је укупно 190.000 КМ.

Мирна Савић Бањац, савјетница градоначелника, истакла је да је ово изузетно важан догађај, који је први пут почео у Бањалуци прошле године.

- Дијелимо ваучере, како би прослава матуре била бесплатна за наше матуранте, а ријеч је о преко 2.300 марураната који су добили по 80 КМ - казала је она, те додала да су на овај начин помогли не само матурантима, него и родитељима.

- Ова политика се везује и за бесплатне уџбенике - закључила је она.

Градоначелник Драшко Станивуковић потврдио је да Бањалука посвећује пажњу младим људима.

- Бањалука жели да покаже да је породица, те жели да направи уштеде у кућним буџетима. Тако, у ове сврхе издвајамо 190.000 КМ за 2.309 ученика - рекао је он, те је овим путем пожелио срећу свим матурантима.

Ученик Техничке школе Бањалука, Лазар Марјанац, казао је да је овај вид подршке града веома значајан за матуранте и њихове родитеље.

- Ово је прави примјер како град треба да функционише. Град је показао да су млади суштинска вриједност - изјавио је он.

Ученица средње бањалучке Технолошке школе,  Анастасија Видић, истакла је како јој веома значи овакав гест од градоначелника. 

- Обзиром да сам много новца утрошила у одјевну комбинацију због високих цијена, сматрам да ће ова новчана помоћ значити како мени, тако и мојим колегама - казала је Видићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана