Podijeljeni vaučeri za besplatne mature

K. Š.
Podijeljeni vaučeri za besplatne mature

BANjALUKA - Vaučeri za besplatne maturske večeri uručeni su učenicima završnih razreda srednjih škola u sportskoj dvorani „Borik”, a za ovu svrhu izdvojeno je ukupno 190.000 KM.

Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika, istakla je da je ovo izuzetno važan događaj, koji je prvi put počeo u Banjaluci prošle godine.

- Dijelimo vaučere, kako bi proslava mature bila besplatna za naše maturante, a riječ je o preko 2.300 maruranata koji su dobili po 80 KM - kazala je ona, te dodala da su na ovaj način pomogli ne samo maturantima, nego i roditeljima.

- Ova politika se vezuje i za besplatne udžbenike - zaključila je ona.

Gradonačelnik Draško Stanivuković potvrdio je da Banjaluka posvećuje pažnju mladim ljudima.

- Banjaluka želi da pokaže da je porodica, te želi da napravi uštede u kućnim budžetima. Tako, u ove svrhe izdvajamo 190.000 KM za 2.309 učenika - rekao je on, te je ovim putem poželio sreću svim maturantima.

Učenik Tehničke škole Banjaluka, Lazar Marjanac, kazao je da je ovaj vid podrške grada veoma značajan za maturante i njihove roditelje.

- Ovo je pravi primjer kako grad treba da funkcioniše. Grad je pokazao da su mladi suštinska vrijednost - izjavio je on.

Učenica srednje banjalučke Tehnološke škole,  Anastasija Vidić, istakla je kako joj veoma znači ovakav gest od gradonačelnika. 

- Obzirom da sam mnogo novca utrošila u odjevnu kombinaciju zbog visokih cijena, smatram da će ova novčana pomoć značiti kako meni, tako i mojim kolegama - kazala je Vidićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana