„Спријечити, заштити, вакцинисати” – m:tel подржао седмицу имунизације

Г.С.
„Спријечити, заштити, вакцинисати” – m:tel подржао седмицу имунизације

Поводом „Европске седмице имунизације”, Центар за промоцију здравља и превенцију болести ЈЗУ „Дом здравља” у Бањалуци организује преглед и имунизацију дјеце узраста од 11 до 14 година вакцином против инфекције хуманим папилома вирусом.

Вакцинација се обавља у просторијама Хигијенско – епидемиолошке службе до 30. априла ове године од 10.00 до 17.00 часова, а у том периоду вршиће се и ревакцинација.

Помоћ и подршку овој превентивној активности пружила је компанија m:tel, која је обезбиједила два бесплатна телефонска броја путем којих запослени у овој здравственој установи СМС-ом пружају информације родитељима и позивају их да доведу дјецу на вакцинацију.

Из Дома здравља поручују да је циљ да родитељи буду информисани о доступности вакцине против ХПВ-а и њеној ефикасности. Такође, ова вакцина је доступна и препоручена у календару имунизације Републике Српске те је бесплатна за оба пола и животну доб од 11 до 14 година.

Сви заинтересовани родитељи додатне информације могу добити путем контакт телефона 065/456-240 или 065/456-349.

Европска седмица имунизације обиљежава се сваке године током посљедње седмице априла, како би се промовисала имунизација као кључна мјера за превенцију болести и заштиту живота. Не заборавимо, превенција је темељ здравља а вакцинација је најбољи вид превенције од бројних тешких и смртоносних обољења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана