Почиње обука за роњење на Врбасу

Срна
Почиње обука за роњење на Врбасу

Бањалука - Ронилачки клуб "Делфин" из Бањалуке држаће ронилачку обуку на Врбасу за туристе и Бањалучане, чиме ће обогатити туристичку понуду града, рекао је Срни предсједник клуба Игор Гајић.

"Они који прођу обуку ће на нов начин доживјети ријеку Врбас, природне љепоте и надамо се, понијети лијепе успомене из нашег града", рекао је Гајић, који је и инструктор роњења. Гајић је рекао да је пројекат намијењен превасходно туристима, али и Бњалучанима, првенствено онима који нису рониоци.

Он појашњава да је ријеч о програму који омогућава да особа која није ронилац након краће теоретске припреме која траје до 30 минута, зарони у воду у потпуности опремљена лаком ронилачком опремом у пратњи инструктора или вође роњења.

"Програм омогућава и роњење на дах уз употребу маске, пераја, дисалице и ронилачког одјела", рекао је Гајић.

Предсједник Клуба "Делфин" каже да су овакве ронилачке активности заступљене и веома тражене на свим свјетским туристичким одредиштима и чине велики удио у глобалној туристичкој понуди.

Ове активности "Делфин" реализује кроз пројекат "Ронилачко љето у Бањалуци" чија је основна идеја стварање новог туристичког производа, који би уз осталу понуду града, требало да омогући даље креирање и развој пакета услуга туристичким агенцијама које се баве рецептивним туризмом.

Гајић је рекао да је први дио пројекта који се односи на обуку људи на ријеци Врбас који ће радити са туристима почела крајем маја и завршава се крајем јуна.

"Други дио пројекта који се односи на програм за туристе креће од 1. јула, што је условљено водостајем ријеке Врбас и видљивошћу", каже Гајић.

Он је навео да ће програми бити реализовани на различитим локацијама на ријеци Врбас, углавном викендима, а за веће групе и радним данима.

Гајић је додао да ће у случајевима неповољних временских услова програми бити реализовани на алтернативним локацијама, укључујучи и градске базене.

Он је истакао да ће пројекат бити реализован у сарадњи са бањалучким туристичким агенцијама и биће нуђен индивидуално, као и кроз пакете услуга.

"То ће корисницима пројекта омогућити додатне повољности, јер ће сви учесници на нов начин доживјети ријеку Врбас, природне љепоте и надамо се, понијети лијепе успомене из нашег града", рекао је Гајић.

Пројекат "Ронилачко љето у Бањалуци" подржао је град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана