Нови кров за зграду ШУП-а и Центар “Заштити ме”

Илијана Божић
Нови кров за зграду ШУП-а и Центар “Заштити ме”

БАЊАЛУКА - У оквиру обнове школских објеката основна школа у Борковићима недавно је добила нови кров, а исти посао ће ускоро почети и на објекту Школе ученика у привреди.

Према подацима Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт преостало је да ситнији радови буду завршени у школама у Пискавици и у Колима, те реконструкција подручног одјељења школе “Бранислав Нушић” у Доњим Колима, гдје ће радови бити изведени послије окончања процеса јавне набавке.

Како су истакли у одјељењу, град је уз ова улагања обезбиједио и додатни новац за још три објекта, обнову крова Школе ученика у привреди и Центра “Заштити ме”, те за замјену котлова у школи у Бочцу, што би требало да буде завршено до краја године.

Обновом крова на ОШ “Мирослав Антић” ученици и наставници ове подручне школе добили су боље услове за рад и учење. Директор ове школе Ђорђе Ђаковић истакао је да је обнова окончана крајем протеклог мјесеца и да је нови кров замијенио дотрајало кровиште.

- Стари кров је прокишњавао. Сада су ти проблеми иза нас, а услови за рад ученицима и наставницима неупоредиво бољи - казао Ђаковић.
Обнова дотрајалог крова у ОШ “Мирослав Антић” у Борковићима је један од највећих појединачних пројеката у овогодишњој акцији обнове школа на подручју града, вриједан 103.000 КМ.

Укупно 600.000 КМ уложено је у обнову 16 школа, од којих је већина радове обавила током љетног распуста. Тако је уочи почетка школске године отворен дограђени дио ОШ “Бранко Радичевић”, са осам нових учионица, а боље услове за рад добили су и ђаци ОШ “Вук Стефановић Караџић” гдје је, послије прошлогодишње велике обнове вриједне 1,2 милиона КМ замијењен дио унутрашње столарије.

На објекту школе у Бронзаном Мајдану током распуста саниран је кров, за шта је издвојено око 65.000 КМ те урађен и нови санитарни чвор. Санација санитарних чворова урађена је и у школама “Ђура Јакшић” у Шарговцу, “Свети Ћирило и Методије” Пискавица, “Иван Горан Ковачић” Лазарево, “Георги Стојков Раковски” Нова варош и “Милутин Бојић” Мишин Хан.

У подручном одјељењу ОШ “Вук Караџић” Чесма замијењена је унутрашња столарија и набављена нова котловница, а ситнији радови обављени су и у школама “Милан Ракић” и “Борислав Станковић”.

 

Централно гријање

Подручно одјељење ОШ “Станко Ракита” Дебељаци током љетног распуста добило је централно гријање, а нови котлови и пумпе уграђени су у школама “Војислав Илић” у Крупи и “Петар Кочић” у Колима, гдје су санирани и подови.

Радови су окончани и у школи “Јован Дучић” у Куљанима, гдје су такође санирани подови у учионицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана