Novi krov za zgradu ŠUP-a i Centar “Zaštiti me”

Ilijana Božić
Novi krov za zgradu ŠUP-a i Centar “Zaštiti me”

BANjALUKA - U okviru obnove školskih objekata osnovna škola u Borkovićima nedavno je dobila novi krov, a isti posao će uskoro početi i na objektu Škole učenika u privredi.

Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport preostalo je da sitniji radovi budu završeni u školama u Piskavici i u Kolima, te rekonstrukcija područnog odjeljenja škole “Branislav Nušić” u Donjim Kolima, gdje će radovi biti izvedeni poslije okončanja procesa javne nabavke.

Kako su istakli u odjeljenju, grad je uz ova ulaganja obezbijedio i dodatni novac za još tri objekta, obnovu krova Škole učenika u privredi i Centra “Zaštiti me”, te za zamjenu kotlova u školi u Bočcu, što bi trebalo da bude završeno do kraja godine.

Obnovom krova na OŠ “Miroslav Antić” učenici i nastavnici ove područne škole dobili su bolje uslove za rad i učenje. Direktor ove škole Đorđe Đaković istakao je da je obnova okončana krajem proteklog mjeseca i da je novi krov zamijenio dotrajalo krovište.

- Stari krov je prokišnjavao. Sada su ti problemi iza nas, a uslovi za rad učenicima i nastavnicima neuporedivo bolji - kazao Đaković.
Obnova dotrajalog krova u OŠ “Miroslav Antić” u Borkovićima je jedan od najvećih pojedinačnih projekata u ovogodišnjoj akciji obnove škola na području grada, vrijedan 103.000 KM.

Ukupno 600.000 KM uloženo je u obnovu 16 škola, od kojih je većina radove obavila tokom ljetnog raspusta. Tako je uoči početka školske godine otvoren dograđeni dio OŠ “Branko Radičević”, sa osam novih učionica, a bolje uslove za rad dobili su i đaci OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” gdje je, poslije prošlogodišnje velike obnove vrijedne 1,2 miliona KM zamijenjen dio unutrašnje stolarije.

Na objektu škole u Bronzanom Majdanu tokom raspusta saniran je krov, za šta je izdvojeno oko 65.000 KM te urađen i novi sanitarni čvor. Sanacija sanitarnih čvorova urađena je i u školama “Đura Jakšić” u Šargovcu, “Sveti Ćirilo i Metodije” Piskavica, “Ivan Goran Kovačić” Lazarevo, “Georgi Stojkov Rakovski” Nova varoš i “Milutin Bojić” Mišin Han.

U područnom odjeljenju OŠ “Vuk Karadžić” Česma zamijenjena je unutrašnja stolarija i nabavljena nova kotlovnica, a sitniji radovi obavljeni su i u školama “Milan Rakić” i “Borislav Stanković”.

 

Centralno grijanje

Područno odjeljenje OŠ “Stanko Rakita” Debeljaci tokom ljetnog raspusta dobilo je centralno grijanje, a novi kotlovi i pumpe ugrađeni su u školama “Vojislav Ilić” u Krupi i “Petar Kočić” u Kolima, gdje su sanirani i podovi.

Radovi su okončani i u školi “Jovan Dučić” u Kuljanima, gdje su takođe sanirani podovi u učionicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana