Уговорена пракса за 34 најбоља студента

Ј. Ц.
Уговорена пракса за 34 најбоља студента

Бањалука - Шансу за стицање практичног искуства добиће 34 студента који ће у овој академској години волонтирати и стажирати у Градској управи или градским установама и предузећима.

Ово је предвиђено протоколом о студентској пракси који су јуче потписали градоначелник Игор Радојичић и вршилац дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин. Споразумом су прецизирани студијски програми који ће бити укључени у праксу, а ријеч је о студентима Факултета физичког васпитања и спорта, Архитектонско-грађевинско-геодетског, Академије умјетности, Електротехничког, Економског и Правног факултета.

- Надам се да ће студенти стећи практична знања, а са друге стране за све наше службе њихово учешће може допринијети томе да се поједини послови или пројекти одвијају на бољи или иновативнији начин - казао је Радојичић.

Он је додао да ће студенти, осим у Градској управи, праксу моћи обавити у готово свим градским установама и предузећима.

Гајанин је казао да је Универзитет кроз стратегију коју је усвојио у прошлој години дефинисао да се стави акценат на праксу, односно на оспособљавање академских грађана у будућој професији коју ће обављати.

- Најбољим студентима биће пружена прилика да се, на неки начин, представе институцијама на нивоу града - нагласио је Гајанин.

Конкурсне процедуре за одабир студената спровешће Универзитет у наредних двадесетак дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана