Бањалучанин спасио суграђанина од сигурне смрти у Врбасу

nezavisne.com
Бањалучанин спасио суграђанина од сигурне смрти у Врбасу

Бањалука - Врбас ме повукао и одједном сам се почео утапати, јер су ми отказале и ноге и руке. Да није било Јовице Караћа, не бих био данас жив.

Започиње овако причу Далибор Перишић из Бањалуке, који се у понедјељак умало утопио у ријеци Врбас у насељу Карановац, надомак Бањалуке.

“Ја сам тежак, имам више од 160 килограма, и како су ме успјели извући, стварно не знам, али захвалан сам суграђанима Јовици Караћу и Вујадину Савановићу који је помогао да ме Јовица извуче. Бићу им захвалан до гроба”, каже Перишић.

Према његовим ријечима, цијелу ситуацију отежало је и то што се препао након што се почео утапати, због чега му је и притисак био преко 220.

“Јовица ми је први притекао у помоћ и срцем и душом и јако сам му захвалан”, испричао је још видно потресени Перишић.

И Караћ је казао да спасавање није било лако, јер је Перишић поприлично крупан.

“Све се десило брзо. Био сам у води кад сам чуо да неко запомаже и тражи помоћ. Перишић је од мене био удаљен 20-30 метара. Кренуо сам према њему, а када сам му пришао, он је и мене потопио, јер је тежак. Међутим, имао сам искуства, јер сам и прије неколико година спасавао једног крупнијег човјека”, казао је Караћ и нагласио да је чиста срећа што је био у близини па га је на вријеме примијетио.

Он је за “Независне” препричао драматичне детаље спасавања, које је, како је рекао, посебно и Перишић отежавао јер се преплашио. Једва га је, каже, успио извући, иако му је колега Савановић притекао у помоћ.

“Нисам се препао, али није ми било свеједно док сам га спасавао. Спасавање је било специфично, јер је врло крупан и нисам га могао ухватити са леђа јер је широк. Говорио ми је само да га не пуштам, три пута ме је повукао под воду док се борио и нагутао сам се воде, али нисам га пуштао. Али опет, да није било Савановића да ми мало помогне, не знам да ли бих га успио спасити”, прича Караћ.

Како каже, када су га извукли из воде, Перишићу је биле лоше. Одмах су позвали Хитну помоћ.

У Служби хитне помоћи потврдили су да су интервенисали у овом случају.

“Дежурни доктор рекао је да му је пацијент казао да је осјетио немоћ када су га извукли купачи који су били у близини, након чега је дошла Хитна помоћ. Пацијент је примио терапију на лицу мјеста у ауту и након тога је упућен на интерну клинику”, рекли су у Служби хитне помоћи.

Случај спасавања Бањалучанина један је у низу херојских подвига грађана. Тако је прекјуче на језеру Ђол код Шипова, ватрогасац из Јајца спасио живот држављанину Србије.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана