Српкиња НБА шампионка!

Агенције
Српкиња НБА шампионка!

Српска кошаркашица Ана Дабовић освојила је шампионски прстен у женкој НБА лиге (WNBA).

Ана Дабовић је постала шампионка са Лос Анђелес Спарксима који су у петом мечу финала савладали браниоца титуле Минесота Линкс 77:76.

Хеорина Лос Анђелеса постала је Нека Огвумике која је кошем три секунде прије краја донијела Спарксима прву титулу после 14 година, трећу у историји клуба.

Дабовићева није играла у одлучујућем мечу, у WNBA плеј-офу је просјечно биљежила 4,4 поена уз 2,6 асистенција и 0,8 скокова по мечу, али се није успјела уписати у два наступа у финалној серији. Шансу у финалу није добила ни Црногорка Јелена Дубљевић, која уопште није наступала против Минесоте.

У одлучујућем мечу заблистала је Кендејс Пааркер са дабл-даблом од 28 поена и 12 скокова, док је јунакиња Огвумике такође имала дабл-дабл са по 12 поена и ухваћених лопти.

У пораженом тиму истакла се Маја Мур са 23 поена, 11 асистенција и 6 скокова, док је 17 додала Симон Августус, док је Силвија Фоулс додала 10 уз 9 ухваћених лопти.

Шампионски пехар са Спарксима подигао је и легендарни играч Лејкерса Меџик Џонсон, док су екипу из Минесота бодрили играчи Тимбервулвса међу којима је био и Немања Бјелица, који је свакако имао већи разлог за задовољство од саиграча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана