Спасиоци погрешно процијенили повреде Шумахера

Агенције
Спасиоци погрешно процијенили повреде Шумахера

Берлин - Љекари спасилачке службе који су први стигли на мјесто несреће седмоструког свјетског шампиона Ф1 Михаела Шумахера погрешно су процијенили тежину повреда славног њемачког возача.

Ову информацију су пренијели поједини њемачки медији, који су се бавили реконструкцијом дешавања послије несреће. Шумахер је 29. децембра прошле године доживио несрећу на скијању у Мерибелу у Француској када је главом ударио у стијену, а од тада се налази у вјештачкој коми.

Њемачки медији тврде да су посљедице за здравствено стање Шумахера могле да буду мање да су љекари спасилачке службе боље процијенили ситуацију у којој се Нијемац налази. Шумахер је прво пребачен у малу болницу у Мутијеу, а тек када му се стање драматично погоршало, пребачен је хеликоптером у Гренобл гдје је оперисан.

Шумахер је послије несреће био свјестан, причао је и помјерао руке и ноге, што је љекаре спасилачке службе навело на закључак да Нијемац није у тешком стању. У овом случају брзи долазак на мјесто несреће био је отежавајућа околност за љекарски тим.

- Да су спасиоци дошли нешто касније, вјероватно би препознали да се ради о озбиљним повредама опасним по живот - наводе њемачки листови.

Ове информације није жељела да коментарише портпарол њемачког возача Сабине Кем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана