Пеп Гвардиола: Доктори криви за пораз од Порта

Данијел Радујковић
Пеп Гвардиола: Доктори криви за пораз од Порта

Минхен - Дугогодишњи љекар Бајерна из Минхена Ханс Вилхелм Милер Волфарт био је добар за 15 тренера овог клуба од 1977. године, али не и садашњем Пепу Гвардиоли који је њега и његов тим оптужио за лош резултат у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона против Порта (1:3).

“Баварци” у посљедње вријеме немају среће са повредама играча пошто су тренутно ван строја Френк Рибери, Арјен Робен, Бастијан Швајнштајгер, Хави Мартинез, Давид Алаба, Том Штарке и Мехди Бенатија. Према мишљењу Гвардиоле за овакву ситуацију је одговоран медицински тим на челу са Волфартом. Он их је оптужио за неочекиван пораз од Порта након чека је Волфарт поднио оставку. Гвардиола очигледно није могао мирно да поднесе пораз којим је његова екипа дошла на корак од испадања из елитног такмичења.

- Однос повјерења у Бајерну је трајно поремећен - написао је Волфарт у саопштењу.

Он је главни љекар Бајерна од 1977. године и за то вријеме успјешно је сарађивао између осталих и са Францом Бекенбауером, Јупом Хајнкесом, Отмаром Хицфилдом, Лујом ван Галом. Такође, у каријери је лијечио многе врхунске спортисте, међу којима и актуелног рекордера и олимпијског шампиона у спринту Јамајканца Јусеина Болта, као и легендарног тенисера Бориса Бекера, а при томе је био и љекар њемачке репрезентације. Гвардиола је у клуб дошао 2014. године, а однос са Волфартом је напет откако је играч екипе Тијаго Алкантара послат на терапију у Барселону, без консултације Бајерновог љекара. Ствар је кулминирала када се повриједио Бенатија у утакмици против Бајер Леверкузена и то се нимало није допало главном стратегу “бавараца”. Након што је Мароканац напустио терен због повреде Гвардиола се окренуо према љекарском тиму на клупи и иронично им запљескао. То се није допало љекарској служби Бајерна, а кап која је прелила чашу била је поменута утакмица са Портом.

Утакмице

Бајерн Минхен тренутно води у Бундеслиги са десет бодова предности у односу на другопласирани Волфзбург. Ту је ствар већ готова, али екипа ће без главног љекара морати да игра полуфинале Купа са Борусијом из Дортмунда, а сљедећег уторка у Минхену треба да надокнади резултатски дефицит против Порта (1:3) у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана