Новак жели да буде тренер по окончању каријере

Агенције
Новак жели да буде тренер по окончању каријере

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да ће послије професионалне каријере сигурно остати у тенису и можда бити тренер.

Ђоковић се тренутно налази у Пекингу гдје чека почетак турнира на којем брани титулу, а на конференцији прије почетка новинаре је занимало какви су му планови када оде у пензију.

„Претпостављам, јер је тенис мој живот. Дефинитивно ћу после играчке каријере некако остати у тенису и бити укључен. Можда ћу некога тренирати једног дана“, рекао је Ђоковић.

Новак је у једном тренутку размишљао да можда пропусти турнеју по Кини како би био што свјежији за финиш сезоне, али је одлучио да игра због велике подршке коју има у овој земљи.

„Низ од 24 победе у Пекингу не узимам здраво за готово, зато настављам и терам себе до нових граница које још нисам одредио“, додао је Новак.

Најбољи спортиста свијета освојио је 10 Грен слем трофеја у каријери и очекује се да нападне рекорд Роџера Федерера који има 17 пехара са највећих турнира.

„И даље имам много да радим и много да побеђујем како бих дошао до нивоа на којем је он. Освојити 10 Грен слемова је стварно огромно достигнуће. Поносан сам на то и наставићу да покушавам и даље“, закључио је Новак рекавши да је поласкан што га упоређују са Швајцарцем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана