Левандовски бољи од 43 репрезентације

Агенције
Левандовски бољи од 43 репрезентације

Бањалука - Нападач Пољске Роберт Левандовски предводи све стријелце у европским квалификацијама за Мундијал у Русији, јер је у досадашњих девет кола постигао 15 голова и тако оборио досадашњи рекорд, а са 50 погодака постао је најбољи стријелац у историји своје селекције.

Одлични голгетер распуцао се против Јерменије против које је забиљежио хет-трик у побједи Пољске резултатом 6:1. Само 13 европских репрезентације дало је више голова од нападача Бајерна и тај податак говори сам за себе о невјероватним могућностима овог 29-годишњака. Пољак је и у прошлом квалификационом циклусу за Европско првенство био на врхунском нивоу, јер је на десет мечева постигао 13 погодака, али сада има могућност да додатно поправи салдо будући да Пољска посљедњи меч игра са Црном Гором која је изгубила шансе за пламан на Свјетско првенство. Популарни Лева постигао је 62 одсто пољских голова у квалификацијама па уколико изабраници селектора Адама Навалке отпутују  на Мундијал као првопласирани, биће то највише захваљујући својој највећој звијезди. Недостаје им само бод из посљедњег меча са "ђетићима" како би прославили одлазак у Русију, а нико не сумња да се нешто може изјаловити на стадиону у Варшави. Сада је већ митска прича да је Левандовски својевремено понуђен Црвеној звезди, али тадашња управа београдског клуба није препознала његов квалитет. Левандовски се профилисао као један од најбољих свјетских центарфора са високом цијеном на пијаци. Многи клубови позорно ослушкују ситуацију у Бајерну, јер је најбољи стријелац Баварца критиковао рад управе па најбогатији клубови ту виде своју шансу. У протекле двије шампионске сезоне минхенског клуба Левандовски је постигао 60 голова у њемачкој Бундеслиги, а ову је стартовао са осам погодака на седам сусрета што је више од једног гола по сезони. Само прве сезоне у Бајерну од посљедњих шест није постигао 20 голова (дао је 17), а за то вријеме дао је 151 погодак па само Лионел Меси и Кристијано Роналдо могу да се похвале бољим учинком.

Голом Кристијана Ериксена Данска је као гост савладала Црну Гору резултатом 1:0 и коло прије краја изборила бараж за Свјетско првенство. Данци се надају киксу Пољске како би директно отишли у Русију, али је то тешко очекивати. Румунија је у оквиру ове групе добила Казахстан са 3:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана