Лестер сити шампион Енглеске

Агенције
Лестер сити шампион Енглеске

Фудбалери Лестер Ситија неочекивано су постали шампиони енглеске Премијер лиге за сезону 2015/2016!

"Лисице" су до првог шампионског трофеја у клупској историји стигле два кола прије краја сезоне, а поклон им је уручио Челси.

Лондонски тим је у градском дербију изборио реми са Тотенхемом 2:2, иако је имао два гола заостатка послије првог полувремена на Стамфорд Бриџу.

Тако је Лестер два кола прије краја остао на недостижних седам бодова испред Тотенхема, па ће у слиједећем колу славити историјску титулу против Евертона, на свом Кинг Пауер стадиону.

У конкуренцији Манчестер Јунајтеда, Арсенала, Тотенхема, Челсија, Манчестер Ситија и Ливерпула, титулу је освојио тим који је прошле сезоне једва избјегао испадање у нижи ранг.

Под вођством често оспораваног италијанског стручњака Клаудија Ранијерија, а предвођени на терену до ове сезоне анонимусима Кантеом, Махрезом и Вардијем, Лестер је постао 24. шампион Енглеске.

Титулу им је уручио Еден Азар, фантастичним голом у 83. минуту на Стамфорд Бриџу за изједначење против шокираног Тотенхема, који је борбу за титулу изгубио ремијима у посљедња два меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана