Крај Динамове бајке, лудница у Прагу – Славија у 120. до четвртфинала!

B92
Крај Динамове бајке, лудница у Прагу – Славија у 120. до четвртфинала!

Фудбалери Динама из Загреба поражени су послије продужетка од Бенфике са 3:0 у реванш утакмици осмине финала Лиге Европе.

Екипа из Загреба имала је повољан резултат до 70. минуту, међутим онда су примили погодак и све је постало теже.

Жонас је постигао гол којим је Бенфика, у укупном резултату, изједначила на 1:1 и како до истека 90. минута није било голова, ушло се у продужетак.

Треба напоменути да је клуб из Лисабона био бољи противник у регуларном дијелу меча, али се Динамо добро држао и заслужено су изборили продужетак. Одмах на старту додатних тридесет минута домаћи састав успио је да сломи отпор Загрепчана. Феро је у 94. минуту постигао феноменалан погодак, док је Стојановић десет минута касније добио црвени картон. Динамо је губио са 2:0 и имали су играча мање. Немогућа мисија. Да буде још горе, Грималдо је у 105. минуту постигао гол за 3:0 и ту је био крај меча. Динамо је у продужетку пропустио невјероватне зицере и када то не успијете да искористите, онда је пораз неминован.

На утакмици између Славије Праг и Севиље виђен је невјероватан расплет. На крају, екипа из Чешке славила је са 4:3, од чега је два гола постигла у продужетку. Послије деведесет минута игре није било побједника, јер је, баш као у Севиљи, на семафору било 2:2. Када су гости из Шпаније постигли гол у 98. минуту за 3:2, чинило се да ће доћи до побједе. Међутим, Славија се брзо вратила и изједначила на 3:3, док је у 120. постигла погодак за 4:3! Сајмон Кјаер је веома лоше реаговао и на крају сâм убацио лопту у гол. Славија је остварила невјероватан успех. Пласман даље обезбједио је и Ајнтрахт

 

Сви четвртфиналисти Лиге Европе:

Челси, Валенсија, Наполи, Арсенал, Бенфика, Ајнтрахт, Славија, Виљареал

Жреб је у петак од 13 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана