Хасе: Нећу више ни да тренирам са Новаком

Агенције
Хасе: Нећу више ни да тренирам са Новаком

Холандски тенисер Робин Хасе покушао је да одговори на питање како је играти против тројице најбољих играча света.

Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер доминирају тенисом у посљедњих 10-ак година, а Хасе каже да му је далеко најтеже да игра против српског тенисера за кога каже да нема слабост у игри.

„Немам идеју како да играм против Ђоковића. Играо сам три пута против њега и нисам имао никакву идеју како да играм против њега, био је превише добар", рекао је Хасе и открио занимљив детаљ.

„Чак сам и тренирао са њим ове године, а на тренингу је било још горе. Одлучио сам да не тренирам са њим јер то није добро за моје самопоуздање."

Хасе сматра да остали играчи имају слабости које могу да се експлоатишу.

„Што се тиче осталих играча, као што је Роџер... Он има сјајан сервис, сјајан форхенд, али његова слабија страна је бекхенд. Он није лош, али је једноставно његова слабија страна. Што се тиче Рафе, тешко је. Рафа игра веома снажно и солидно, тешко је побједити га, али мислим да против њега морате да миксујете. Некада закорачите у терен код ритерна, крените на мрежу, блефирајте у неким тренуцима. Покушајте да уђете у његову главу. То су ствари које можете да покушате против њега."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана