Федерер: Све се рјешава у Лондону

Б92
Федерер: Све се рјешава у Лондону

Други тенисер свијета Роџер Федерер изјавио је да ће на Завршном Мастерсу у Лондону пасти одлука о томе ко ће на крају године завршити као број један.

Федерер је у петак поражен од Раонића у четвртфиналу ATP Мастерса у Паризу, чиме је умањио шансе да престигне Ђоковића.

Раонић је славио резултатом 7:6, 7:5, послије нешто више од сат и по времена игре и тако дошао до првог тријумфа у седмом међусобном дуелу са Роџером.

„Увијек сам мислио да ће се рјешити у Лондону. Овај пораз значи да ћу имати добру припрему за Лондон. Није да нисам желио да побједим овдје, али сам знао да ће бити веома тешко од старта. Прихватио сам то, а сада ћу наставити да се припремам за Лондон“, рекао је Федерер.

Швајцарац је истакао да је добра ствар то што ће имати више времена да се припреми за Завршни Мастерс у главном граду Енглеске.

„Наставићу да тренирам у дворанским условима, два слободна дана више су велики бонус. Радујем се краткој паузи и максималном одмору у кратком временском периоду. Имам довољно дана да се спремим за Лондон, што је у неку руку добро. За промену, поново ћу моћи да истински тренирам“, додао је Швајцарац.

Он се потом осврнуо и на сам меч са Раонићем, кога је нахвалио за одличан тенис у одсудним тренуцима меча.

„Мислим да је играо добро, очигледно је добро сервирао када је то требало. Био је ово класичан меч у дворанским условима. Неколико удараца је отишло на његову страну и све заслуге иду њему. Када год сам имао шансу, он је био ту, а ја нисам много тога лошег урадио данас. Боли данашњи пораз, али он заслужује похвале за начин на који је сервирао и погађао пасинг шотове када је морао. У тај брејку првог сета је ризиковао и то се исплатило“, закључио је Федерер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана