Делфини у полуфиналу Свјетског првнества

Б92
Делфини у полуфиналу Свјетског првнества

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Свјетског првенства у Будимпешти убједљивом побједом над Аустралијом – 15:5.

'Делфини' су наставили са фантастичним партијама у престоници Мађарске, питање побједника решили већ након двије четвртине и пуном паре грабе ка 11. узастопној медаљи на великим такмичењима.

Послије 16 минута игре резултат је гласио 8:3 за екипу Дејана Савића – Ћук је отворио меч голом, Филиповић и Митровић су погодили по два пута, а након два брза гола 'Кенгура', на сцену је ступио Андрија Прлаиновић.

Када су Пауер и Едвардс смањили, постигао је изузетно важан погодак за 6:3 и тада је утакмица преломљена. У тим тренуцима реализација напада је била изнад 80%, па је Србија до краја другог дијела још двапут тресла мрежу Џоела Денерлија.

И у трећој четвртини Савићеви играчи постигли су четири гола и већ тада обезбједили полуфинале, због чега је остатак утакмице била формалност.

Капитен Филип Филиповић био је најефикаснији са три поготка, док су по два постигли Душко Пијетловић, Прлаиновић, Ћук и Митровић. У редовима 'Ајкула' у стрелце су се уписивали Кајес, Пауер, Едвардс, Гилхрист и Јангер.

Српска репрезентација ће полуфиналу играти са бољим из окршаја између Хрватске и Италије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана