Браћа Мајдов покорила Европу

Горан Андрић
Браћа Мајдов покорила Европу

Букурешт - Џудисти Црвене звезде и јуниорски репрезентативци Србије, браћа Немања и Стефан Мајдов, још једном су потврдили квалитет и на Европском првенству за јуниоре у Румунији освојили златну и бронзану медаљу у категорији до 81 килограма.

Након олимпијске медаље Немања је наставио са сјајним наступима у Букурешту. Редао је побједе против Турчина Алије Цеценоглуа, Константина Саридиса из Грчке, Украјинца Виктора Макукуа, а потом је у полуфиналу био бољи и од Левана Гугава из Грузије. Квалитет и снагу Мајдов је показао у финалној борби, у коју је ушао са повредом рамена, али српски џудиста је стиснуо зубе и уз велику мотивацију стигао до још једне побједе против Ушагија Маргијана и до златне медаље.

- Увијек желим најбољи резултат, па је тако било и сада. Ипак, када сам осјетио бол у рамену у полуфиналној борби, мало сам се забринуо. Нисам желио да одустанем, стиснуо сам зубе и остварио велики успјех. Велико хвала мојој породици, оцу и тренеру Љубиши, и свима из клуба и репрезентације - рекао је нови јуниорски шампион Европе Немања Мајдов.

Мало је недостајало да браћа Мајдов "укрсте копља" у финалу, али након што је Стефан сјајно остварио побједе против Чеха Петра Јиржија, Патрика Ивашкијевића из Пољске, те словачког представника Петера Зилка и Финца Франка де Вита, посустао је у полуфиналној борби. Старији од браће Мајдов, Стефан, није имао довољно среће и поражен је од Грузијца Ушагија Маргијана, којег је потом Немања савладао у финалној борби.

- За мене је ово велики успјех, јер сам од прве борбе имао повреду стопала. Имао сам велику жељу и мотив да наставим јер сам и поред повреде био надомак финала. Презадовољан сам  бронзаном медаљом. За мене је ово подстрек да још вредније радим. Велике заслуге припадају мојој породици, оцу Љубиши и свима из клуба и репрезентације - поручио је Стефан Мајдов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана