Зрињски нема достојног ривала

Данијел Радујковић
Зрињски нема достојног ривала

Мостар - Уочи почетка ове сезоне Премијер лиге БиХ "Глас Српске" је направио анкету међу тренерима екипа о томе ко су фаворити за освајање првог мјеста, а од њих 12 чак девет је ставило Зрињски на прво мјесто и чини се да су добро прогнозирали, јер су Мостарци након десет кола на одличном путу да одбране титулу.

Тренери премијерлигаша очигледно добро познају квалитете Зрињског, а већина њих је тада рекла да је то најбоље организован клуб у БиХ. Међутим, питање је да ли су сви они очекивали да ће Мостарци након десет мечева имати девет побједа, само један пораз и великих осам бодова више од првих пратилаца Широког Бријега и Жељезничара. Побјеђивали су све главне ривале за титулу, а посебно импресивно је то што су Сарајево и Жељезничар савладали на гостовању, што није нимало лако. Посљедњи успјех остварили су управо на "Грбавици", чиме су екипи Адмира Аџема далеко побјегли, а чинило се да ће Жељезничар бити та једина екипа која може да им парира. Тренер Зрињског Блаж Слишковић очигледно је саставио јак тим, са добрим појединцима, а до сада се највише истакао Бањалучанин Немања Билбија, који је са седам постигнутих голова први стријелац лиге. Управо он је срушио Жељезничар и тако забетонирао свој тим на врху табеле. Иако су до краја сезоне остала још 22 кола из ове перспективе тешко је видјети неку екипу која ће стићи и престићи Зрињски.

- Идемо утакмицу по утакмицу, али желим да и даље идемо овим темпом, незаустављиво. Против Жељезничара смо приказали квалитетну игру. Имали смо неколико зицера и мислим да смо сасвим заслужено побиједили - рекао је Слишковић на прес-конференцији након меча са Жељезничарем.

Побједа у овом мечу сигурно ће његовој екипи улити још више самопоуздања пред наставак првенства. Залиха од осам бодова предности над првим пратиоцима омогућава им да се мирно припремају током репрезентативне паузе. Зрињском за сада не смета што је остао без неколико играча из шампионске екипе из прошле сезоне.

- Истина је да смо остали без четири-пет стандардних играча, али и добили смо оне који су жељни успјеха и који имају квалитет за Премијер лигу. Код тих играча постоји мотив и зато смо и дали зелено свјетло да пустимо неке играче. Нема ту посебног рецепта, пустили смо играче који немају мотив да играју Премијер лигу - додао је Силшковић.

Борац наредни ривал

Велику серију Зрињског у наредном колу покушаће прекинути Борац, који 14. октобра гостује у Мостару. Биће то посљедње коло првог дијела такмичења, а Бањалучани ће имати тежак задатак да откину који бод Зрињском на његовом терену. То за сада ове сезоне није успјела ниједна екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана