Вујошевића детаљи дијеле од клупе БиХ

Иван Драгичевић
Вујошевића детаљи дијеле од клупе БиХ

Бањалука - Како сада ствари стоје, нови селектор репрезентације БиХ биће Душко Вујошевић.

Садашњи тренер Лиможа рекао је за "Моцартспорт" да су преговори у току, али да ништа није завршено, јер је потребно да се утврде детаљи.

- Тачно је да су преговори у току, али није још све готово. Има неких назнака да ће бити успешно финализовани, али је потребно да се утврде детаљи. Овог момента ми можда и више одговара посао који није целогодишњи као што је селекторска функција - рекао је Вујошевић.

Искусни стручњак добро је упознат са играчким кадром који би имао на располагању, а прве утакмице које очекују БиХ су оне из квалификација за Свјетско првенство у Кини које је на распореду 2019. године, а ти мечеви су на програму тек у августу наредне године.

- Ако будемо имали добру логистику, пре свега да се одазову сви играчи који би могли да играју за репрезентацију и ако нам се обезбеде добри услови за рад, ту би могла да се направи нека добра прича - додао је Вујошевић.

Из КС БиХ демантују да је Вујошевић близу промоције, али је тачно да се преговара с њим. До сада су били само телефонски разговори и у четвртак ће ствари бити доста извјесније.

- Не знам одакле медијима да је ствар готова. Четири кандидата су у оптицају и морамо да знамо које услове траже. Што се тиче Вујошевића, понудили су нам га његови заступници (оп. а. агенција "Беобаскет") и затим смо ступили у контакт са њим да видимо да ли је заинтересован. Рекао је да јесте и тек сада треба да конкретизујемо причу и видимо да ли смо у стању да испунимо његове услове, то јест да ли га можемо платити - истакао је потпредсједник УО Сејо Буква.

Челници Савеза отпутоваће у Француску гдје ће се састати са Вујошевићем и уколико пристану на услове, односно финансијске захтјеве тренера Лиможа, кошаркаши БиХ добиће новог селектора у лику најтрофејнијег тренера у историји Партизана.

Водио СЦГ и Црну Гору

Душко Вујошевић није без селекторског искуства, јер је 2003. године водио селекцију Србије и Црне Горе која је на Европском првенству у Шведској заузела шесто мјесто. Такође, од 2007. до 2010. године био је селектор Црне Горе са којом је изборио пласман на континентално такмичење. Са јуниорском репрезентацијом Југославије био је шампион Европе 1988, те заузео четврто мјесто на Свјетском првенству 1991. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана