Вријеме да Борик грми због кошарке

Иван Драгичевић
Вријеме да Борик грми због кошарке

Бањалука - Комплетна сезона стала је у финалу серију, кошаркаши Борца и Братунца стекли су јединствену шансу за пласман у Лигу БиХ, а први сусрет за титулу играју у недјељу од 20.30 часова у дворани "Борик".

Дошло је вријеме да кошаркаши испуне трибине бањалучког храма спорта који слави 44 године постојања. Претходних година кошарка је на маргинама, била је готово на издисају када се говори о Бањалуци, али изгледа да су дошла срећнија времена. Борац полако стаје на ноге, ситуација је много боља и пласман у Лигу БиХ убрзао би процес опоравка клуба, односно његовог враћања на много виши ниво. Финална серија игра се на три побједе, Бањалучани имају предност домаћег терена, али изабранике Марка Таушана очекује изузетно незгодан и искусан противник и зато им је потребна велика подршка са трибина.

-  Немају велику ротацију, игру носи шест момака, а велики квалитет доноси центарски тандем Мирослав Милидраг и Мирослав Ковач. Настојаћемо да их удвајањима и пресингом натјерамо на грешке па да већи протагонизам имају вањски играчи. Покушаћемо да искористимо предност домаћег паркета како би дошли до трофеја, надамо се испуњеном "Борику", јер све је лакше уз публику. Видјели смо то у полуфиналним мечевима, Соколац, Леотар и Братунац имали су одличан амбијент. Надам се да заједно са нашим навијачима можемо до титуле - рекао је тренер Борца Марко Таушан.

Млади стратег ускочио је у улогу првог тренера послије превирања у клубу, одлично се снашао у новом одијелу, али зна да га чека тежак посао у финалу. Братунчани имају своје адуте, физички су супериорнији у односу на ривала, а и поменуто искуство може да буде пресудно у оваквим утакмицама. Један од рутинера и најбољих играча је Ковач који очекује тешку серију.

- Борац је потпуно другачија од Леотара, имају изузетно покретљиве бекове и вјероватно најборбеније играче у лиги браћу Лончар. Својом енергијом подижу саиграче и због њих је екипа за 30 одсто боља. Појачао их је Јовица Кецман, један од најбољих центара у лиги посљедњих неколико година, посебно су опасни шутери Дејан Барбарез и Андреј Микеш. Прошлу утакмицу убацили су нам седам тројки тако да морамо бити опрезни. Братунац је кошаркашки град, влада одлична атмосфера пред финале па ће као и до сада бити врућ терен за нашег ривала - рекао је Ковач.

Од друге лиге до финала

Да није било одустајања Хеа из Билеће, кошаркаши Братунца играли би ове сезоне у Другој лиги Републике Српске. Наиме, финалиста плеј-офа лани је испао из Прве лиге, али је заједно са Рударом из Угљевика враћен због финансијских проблема Билећана, те одустајања Игмана из Источне Илиџе који изборио промоцију у прволигашко друштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана