Владимир Врањеш, рукометаш Татабањ: Татабања руши поредак у Мађарској

Душан Репија
Владимир Врањеш, рукометаш Татабањ: Татабања руши поредак у Мађарској

Бањалука - Рукометаш Владимир Врањеш продужио је уговор са мађарском Татабањом у којој ће остати до 2020. године и са овим амбициозним клубом покушати да помрси рачуне Веспрему и његовом бившем клубу Пик Сегеду.

Искуства из прве сезоне у Татабањи су само позитивна, а иако је имао уговор на још једну, одлучио је да за додатне двије године продужи боравак. Уколико одради уговор до краја, седам година ће бити становник Мађарске, јер је три године провео у Сегеду.

- Стварно сам презадовољан како се клуб развија и расте из дана у дан, па сам желио да будем дио тог процеса. Цијене ме у клубу, тренер Владан Матић један је од кључних разлога овакве одлуке, баш као што су и амбиције. Имали смо одличну сезону, а у новој желимо корак више - рекао је Врањеш.

Тај корак подразумијева коначно разбијање доминантног двојца на врху табеле. Уз мало среће то је могло да се деси и прошле сезоне, јер је Татабања освојила треће мјесто у првенству и Купу Мађарске.

- Показали смо да можемо играти са најјачим. Са Сегедом смо чак одиграли неријешено, али је утакмица поновљена па смо незадовољни таквом одлуком наступили без седам стандардних првотимаца и изгубили један разлике. Додатно ћемо се појачати овог љета, а колико видим Сегед неће бити превише активан на тржишту, тако да мислим да ћемо имати реалну прилику да их престигнемо. И Веспрем ће доста мијењати, па је питање како ће то све посложити. Бићемо спремни за изазов и борбу на свим фронтовима - рекао је Врањеш.

Осим добрих наступа на домаћој сцени, Татабања је испала у четвртфиналу Купа ЕХФ од Фуксе Берлина. Постоји могућност да овај клуб учествује у Лиги шампиона, а уколико се то ипак не догоди, амбиције ће бити високе у другом по јачини европском такмичењу.

Током иностране каријере имао је срећу да ради са врхунским стручњацима, јер га је у Адемар Леону тренирао Маноло Каденас, а у Сегеду његов земљак Хуан Карлос Пастор. 

- Да сам бирао, тешко да бих могао боље изабрати. Много сам научио од њих двојице, а сада имам одличну сарадњу са Матићем. Млад је стручњак, врло амбициозан и ради одличан посао - рекао је корпулентни пивот.

Малу пацку на сезону ставио је неуспјех са репрезентацијом БиХ у квалификацијама за Европско првенство. Имали су момци Билала Шумана све у својим рукама, али су сплетом несрећних околности остали без наступа у Хрватској.

- Мислим да смо Евро изгубили већ у првом мечу у "Скендерији" против Аустрије. Касније смо значајно подигли ниво игре, али није било довољно. У Аустрији смо контролисали добар дио меча, али нисмо успјели да издржимо до краја, што због пада у игри, што због заиста чудних одлука судија. Никада се не жалим на судије, нећу ни овај пут, па ћу рећи да смо сами криви - закључио је Врањеш.

Драго му због Борца

Врањеш је цијеле сезоне пратио и игре клуба у којем је поникао, бањалучког Борца м:тел, а врло је срећан што су "црвено-плави" вратили титулу у своје витрине.

- Успио сам да погледам и посљедњи меч у "Борику" против Коњуха. Надам се да ће наставити да расту, јер је СЕХА лига велики изазов. Потребно је неколико озбиљних појачања како би избјегли судбину клубова из БиХ који су увијек на самом зачељу табеле у овом такмичењу - рекао је Врањеш.

Шуман радио и што му није посао

Због хаоса у РС БиХ који је пратио рукометаше БиХ током квалификација за Европско првенство нови селектор Билал Шуман често је морао да ради посао и за који није задужен.

- Надам се да ће се ситуација промијенити оснивањем новог РС БиХ и да ће ти људи који су изабрани испунити своје обећање. Све би било много лакше када би сви радили свој посао, јер би селектор и играчи тада размишљали само о терену и ривалима - рекао је Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана