Ватерполисти Бањалукe желe у ЛЕН Еврокуп

Милан Зубовић
Ватерполисти Бањалукe желe у ЛЕН Еврокуп

Бањалука - Освајањем шампионске титуле у БиХ ватерполисти Бањалуке стекли су право наступа у европским такмичењима.

Ватерполо је у највећем граду на Врбасу доживио експанзију протеклих година, али је евидентно да се клуб још не може носити са најбољим тимовима Старог континента па тако неће играти у Лиги шампиона, док постоји жеља да наступи у ЛЕН Еврокупу, односно квалификацијама за то такмичење, које су на распореду 14. и 16. октобра.

- Имамо шансу да играмо ЛЕН Еврокуп и будемо домаћини квалификационог турнира који би осим нас окупио још три екипе. Било би то одлично за наш клуб и град, пошто би први пут један тим из Републике Српске и БиХ играо неко европско такмичење. Могли бисмо да играмо квалификације за Лигу шампиона, али то је у овом тренутку превелик залогај за нас - изјавио је тренер ВК Бањалука Слободан Граховац.

Наравно, наступ ватерполиста Бањалуке условљен је финансијском ситуацијом, која није нимало захвална.

- Добро радимо посљедњих година, али само залагање и ентузијазам нису довољни, пошто је у модерном спорту све условљено новцем. Ако добијемо већу подршку надлежних институција, моћи ћемо да направимо нови искорак у нашем раду и резултатима. Надам се да ће наше резултате препознати и да ћемо бити сврстани у прву категорију спортских клубова у Бањалуци - казао је Граховац.

Послије освајања друге шампионске титуле у БиХ протеклог викенда играчи су добили седам дана одмора и онда ће кренути са припремама, пошто их крајем августа очекује завршни турнир Купа БиХ у Неуму. Идуће јесени поново ће наступати у Првој Б лиги Србије, гдје су дебитовали прошле године и заузели седмо мјесто. Број клубова идуће сезоне биће повећан са девет на десет.

Оснивање

ЛЕН Еврокуп основан је 1992. године и друго је по квалитету такмичење у Европи. До 2011. године носио је име ЛЕН Куп, а од тада носи садашњи назив. Актуелни освајач је италијанска Бреша, која уједно има и највише трофеја (четири). Београдски Партизан славио је у овом такмичењу 1998. године, док је Раднички из Крагујевца био најбољи 2013.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана