У Раднику брзо ријешили питање тренера: Милошевић мијења Петровића

Игор Станишић
У Раднику брзо ријешили питање тренера: Милошевић мијења Петровића

Бијељина - Нови шеф стручног штаба премијерлигаша Радника биће српски стручњак Небојша Милошевић, који ће на клупи наслиједити Славка Петровића.

Милошевић је протеклих неколико година углавном радио као помоћни тренер, а посљедњи ангажман имао је у кинеском прволигашу Чангчунг Џатаију, гдје је био асистент словеначком стручњаку Славиши Стојановићу. Са њим је радио и у Црвеној звезди у којој је био помоћник и за вријеме мандата Роберта Просинечког. Тренерску каријеру почео је водећи млађе категорије Милиционара, а потом је водио Земун, Раднички НП, Срем, Сремску Митровицу, Раднички из Обреновца и БАСК, као и Рад и БСК из Борче. Уз Милошевића, као могући насљедници Петровића спомињани су Звонко Живковић и бивши тренер Бијељинаца Срђан Бајић, али је он добио предност. Долазак у Радник биће му нови изазов, а имаће тежак задатак да настави континуитет који је започео његов претходник. Данас ће и званично бити представљен јавности, потврдио је предсједник Младен Крстајић.

- Морали смо брзо да реагујемо и верујемо да је Милошевић право решење. Иако је релативно млад стручњак, има много искуства и верујем да ће се добро снаћи у Премијер лиги БиХ - рекао је Крстајић.

Званичан деби на клупи Радника Милошевић ће имати већ у суботу када на Градски стадион стиже Сарајево, које је такође послије шестог кола остало без тренера, јер је Алмир Хуртић због лоших резултата поднио оставку. Српски стручњак екипу затиче у добром расположењу. Наиме, послије два стартна пораза, те два ремија, Радник је у петом и шестом колу забиљежио двије побједе, и то обје у гостима, против Металегеа у Травнику (2:1) и Витеза (4:1), те се тренутно налази на шестој позицији.

О Петровићу

Младен Крстајић не крије да је био затечен одлуком Славка Петровића да оде са клупе Радника.

- Изненађен сам његовом одлуком, али хвала му на свему што је учинио за наш клуб. Остварио је најзначајнији успјех у својој каријери, али и у историји Радника, освојивши Куп БиХ и изласком на међународно сцену - рекао је Крстајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана