У Брчком се игра најбоља одбојка

Данијел Радујковић
У Брчком се игра најбоља одбојка

Брчко - Титуле шампиона у одбојци остале су у Брчком, јер су екипе Бимал Јединства и Младости наставиле доминацију која траје већ сезонама.

Одбојкашице Бимал Јединства дошле су до 11. узастопне титуле у Премијер лиги БиХ чиме су потврдиле да им нема равних. Актуелни шампион је побиједио Гацко са 3:0 (25:13, 25:12, 25:16) у реваншу финала плеј-офа и тако са 2:0 у побједама дошао до трећег трофеја ове сезоне након купова БиХ и РС.

- Ове године у финалу иста мета, исто одстојање, противник поново Гацко као посљедњих неколико сезона. Намучили су нас на свом терену, користили су наше мане, али смо ми током седмице доста радили да то поправимо. Резултат можда изгледа лаган, али иза њега стоји много рада и труда. Бимал Јединство је такав клуб који на почетку сезоне у плану има освајање све три трофеја и до сада то ради са великим успјехом. Ово је била изузетно успјешна година за нас. Одбранили смо сва три трофеја, први пут у историји БиХ играли Лигу шампиона, након тога били међу 16 екипа у ЦЕВ купу. То је за овакве услове и финансије велики успјех и надамо се да ћемо моћи да одржимо тај ниво игара - истакао је тренер "принцеза" Смаил Пезеровић.

На успјех дјевојака надовезали су се одбојкаши Младости који су и у реваншу савладали Радник са 3:2 (17:25, 22:25, 25:21, 25:23, 15:9), што им је била четврта титула у низу.

- Било је баш много занимљиво и поприлично тешко у финалу. Честитам Раднику јер је стварно одиграо врхунски. Мислим да су нијансе одлучивале у обје утакмице, поготово у Брчком. Било је страшно тешко у реваншу, јер смо губили са 0:2 и зато честитам мојим момцима који су упркос кадровским проблемима, јер смо играли без капитена Саше Зимоњића, успели преокренути. Показали смо карактер, вољу и квалитет. Презадовољан сам овом сезоном, можда и најтежом од сада. Имали смо мањи избор играча него раније, покушавао сам да ротирам играче и дам шансу млађим. Тиме је ова сезона још слађа - рекао је тренер екипе Бранко Мишић.

Најбољи резултат Радника

Пласманом у финале плеј-офа одбојкаши Радника остварили су највећи успјех у историји клуба. Тамо су у обје утакмице изгубили од Младости са по 2:3.

- Завршила се још једна сезона. Искористио бих прилику да честитам навијачима који су дошли из Бијељине да нас подрже, никад боље навијање. Имали смо вођство од 2:0 у сетовима, али смо на крају ипак поражени. Направили смо неколико грешака које су одбојкаши Младости зналачки искористили. Свака част мојим саиграчима на борби и залагању, а екипи Младости честитам на титули - рекао је капитен Радника Владимир Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана