Требињац из Меге стигао у Игокеу

Милан Зубовић
Требињац из Меге стигао у Игокеу

Лакташи - Стефан Глоговац нови је члан Игокее. У редове екипе из Александровца стиже из Мега Лекса гдје је дошао прошле године из Спарса. Рођен је 1994. године у Требињу, а у Леотару је започео каријеру да би са само 16 година прешао у Сарајево.

Висок је 205 центиметара и игра на позицији крилног центра, а ове сезоне у АБА лиги имао је скромну минутажу код тренера Дејана Милојевића који му је прву шансу указао у деветом колу регионалног такмичења управо против Игокее. То је било његово најбоље издање, а наступио је на 11 утакмица током којих је на терену просјечно проводио 7,1 минута уз 2,5 поена 1,3 скока 0,1 асистенцију док је на пет мечева у Лиги шампиона просјечно биљежио 3,8 поена и три скока. Са Игокеом је договорио сарадњу до краја сезоне уз опцију продужетка за сљедећу.

- Имамо проблема са повредама. Почетком седмице Данило Шибалић је осјетио болове у кољену и не знамо колико ће бити на поштеди, док је Мирослав Пашајлић имао проблема са петом. С обзиром на то морали смо реаговати и довести појачање јер немамо довољно играча да одрадимо тренинг. Понуда на тржишту је јако лоша, али смо пронашли и договорили Глоговца који ће бити наш члан до краја такмичења у Лиги 6 БиХ. Мегу очекује пауза од четрдесетак дана до почетка Суперлиге Србије па ће и њему добро доћи ове утакмице да остане у форми - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Глоговац је прошао све омладинске селекције БиХ, а уписао је наступ у сениорској репрезентацији, а јуче је требало да стигне у Лакташе и крене са тренинзима.

- Ради се о младом играчу који је почетком сезоне био повријеђен па је тек касније добио прилику и требало му је времена да се врати. Упознат сам са његовим квалитетом и вјерујем да ће бити велико појачање за нас. Играћемо двије утакмице седмично, биће велика потрошња играча па ће нам бити од велике користи - додао је Бајић.

Осим Шибалића и Пашајлића брине га и повреда младог плејмејкера Дарка Талића.

- Чекамо да се Талић опорави јер од њега очекујемо доста док нисам сигуран да ли ћемо првој екипи прикључити Далибора Илића који игра у Првој лиги Републике Српске, а чека га наступ у Лиги младих БиХ - казао је Бајић.

Одбрану титуле у Лиги 6 БиХ Игокеа ће започети сутра против Босне Ројал у Сарајеву. Ове двије екипе прије непун мјесец играле су у финалу Купа БиХ, а Александровчани су без већих проблема стигли до трофеја. Пред почетак Лиге 6 "студенти" су ангажовали два појачања, а ријеч је Марку Јошилу и Александру Соколовићу. Јошило (24) игра на позицији крила и крилног центра, а у претходне три сезоне је наступао за ваљевски Металац док је прије тога бранио боје Партизана, Варде ХЕ, Радника и Игокее. Соколовић (24) је сезону почео у Спарсима, гдје се задржао до средине јануара да би послије тога наступао је за Младост Адмирал Земун.

Расип у Меги

Осим Глоговца Мега Лекс је на одређено вријеме остао без још двојице кошаркаша Раде Загорца и Радована Ђоковића. Загорац је отпутовао у САД гдје ће се индивидуално спремати за наступ у НБА лиги идуће сезоне, а овог љета наводно би требало да потпише уговор са Мемфисом. Ђоковић је прешао у панчевачки Тамиш који се такмичи у Кошаркашкој лиги Србије. У Мегу дошао 2011. године, а ове сезоне у АБА лиги је на 11 мечева у просјеку имао 2,7 поена и 1,5 асистенција, док је у Лиги шампиона на седам мечева биљежио по 1,6 поена и асистенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана