Све спремно за Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон

Душан Репија
Све спремно за Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон

Бањалука - Само десет дана остало је до првог "Дукат фит ноћног полумаратона", а организатори припреме приводе крају и истичу да је остало да заврше само најситније детаље како би град на Врбасу био добар домаћин још једног спектакуларног догађаја.

Радује податак да се до сада пријавило више од 1.000 учесника, што полумаратонаца, што рекреативаца, који ће истрчати "Јелен фрее рун", трку на пет километара или штафетну трку "Магнетранс Хемофарм" (три члана по седам километара).

- Прошле године смо организовали ноћну трку на пет километара на којој је наступило око 700 тркача, па смо дошли на идеју да организујемо полумаратон. Судећи према досадашњим пријавама, нисмо погријешили јер је број пријављених већ прешао 1.000, што значи да ћемо уживати у правом спектаклу. Бањалука је идеалан град за тако нешто. Трчање ноћу главним градским улицама и шеталишним зонама лијепа је прилика за уживање, али и промоцију града - рекао је организатор полумаратона Владимир Куваља. 

Посебно занимљива је рута којом ће трчати ријека учесника. Старт је на Тргу Крајине, окретање на Малти, а затим слиједи пролазак улицом Олимпијских побједника, поред Градског стадиона, затим до Народног позоришта, кроз паркић, кроз строги центар града, око Храма Христа Спаситеља до Музеја Републике Српске, поред тржнице до Трга Крајине, гдје се завршава круг. 

- Жељели смо да публика све вријеме буде крај стазе и бодри тркаче. И прошле године је било доста гледалаца, а ове очекујемо још више. Очекујемо најбоље регионалне полумаратонце, али и неколико такмичара из Африке - рекао је Куваља.

Старт полумаратонске трке заказан је за 20 часова, а увертира ће бити "Јуниор ран" трка основаца и средњошколаца, као и трка "Јелен фрее рун". Организатор се побринуо и за забавни програм, а по завршетку свих трка на Тргу Крајине наступиће "Хенговер бенд".

Стижу позната лица

Промотори трке биће неколико познатих лица "краљице спортова" из региона.

- У контакту смо са неколико бивших и садашњих атлетичара, који су одушевљени нашом идејом о организацији једног оваквог догађаја. Ускоро ћемо саопштити и њихова имена - рекао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана