Субић прекинуо 142 дана дуг пост

Данијел Радујковић
Субић прекинуо 142 дана дуг пост

Бањалука - Поготком Александра Субића фудбалери Борца савладали су Челик у четвртом колу Премијер лиге БиХ и тако послије 142 дана прекинули лошу серију резултата на Градском стадиону.

Била је то прва побједа Бањалучана у лиги на домаћем терену још од прошле сезоне када су 4. априла савладали Рудар Приједор 3:0. Са ова три бода Борац је забиљежио други узастопни тријумф након два почетна неуспјеха у новој сезони. Пробој на средини табеле Бањалучанима донио је Субић у 32. минуту када га је одлично упослио Милош Жеравица, а овај рутински пребацио голмана гостију Салиха Хиновића. Он од ове сезоне игра офанзивније него раније и показао је да му та позиција одговара, јер је стварао доста проблема гостима по лијевој страни. Борац је тако поново показао да му одговара екипа из Зенице јер је ово била десета побједа Бањалучана у укупно 14 мечева у лиги.

Иако је због обилне кише терен био доста тежак за игру обје екипе имале су неколико добрих шанси, али нападачи нису били прецизни. Голман Борца Асмир Авдукић два пута је бранио чисте шансе Зеничана и уз Субића био је најзаслужнији иза побједу домаћих. Могао је и Борац до другог гола, а најбољу шансу промашио је новајлија Петар Илић. Тренеру Борца Винку Мариновићу ова побједа је скинула велики терет са леђа након неколико лоших партија у Бањалуци.

- Ово је веома битна побједа посебно јер су пред нама сада двије доста тешке утакмице. Терен је био веома тежак, али обје екипе су приказале добар фудбал. Оба тима су имала доста прилика и лако је могло бити да Челик изједначи, али да и ми поведемо са 2:0. Морамо сада да наставимо са добрим играма. Евидентно је да имамо проблема у реализацији. Стварамо шансе, али нам недостаје концентрације и морамо радити на реализацији - казао је Мариновић.

Додао је да су играчи Борца добили доста картона.

- То се дешава у жару борбе. Сад нас чекају два тешка меча: гостовање Олимпику и долазак Широког на Градски стадион. Ове двије побједе су нам улиле самопоуздање па очекујем да наставим са сакупљањем бодова - казао је Мариновић.

Парови петог кола

 

У петом колу Премијер лиге БиХ, које се игра у сриједу састају се: САРАЈЕВО: Сарајево - Дрина, ТРАВНИК: Травник - Младост, ЗЕНИЦА: Челик - Вележ, САРАЈЕВО: Олимпик - Борац, ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Звијезда, ФОЧА: Славија - Слобода, МОСТАР: Зрињски - Витез, БИЈЕЉИНА: Радник - Жељезничар.

 

 

Листа стријелаца

 

3 гола: Закарић (Широки Бријег),

2 гола: Кокот, Салковић (Славија), Николић, Црнов (Зрињски), Стокић (Борац), Дабић (Младост), Радовановић (Слобода), Вагнер (Широки Бријег), Стојанов (Звијезда),

1 гол: Станић, Садиковић, Бајић, Косорић, Мемија (Жељезничар), Субашић, Гојак, Регоје, Нукић (Олимпик), Дуљевић, Билбија, Тодоровић, Дуповац (Сарајево), Хајдаровић, Хаурдић, Поповић, Благојевић (Вележ), Ивановић, Рустемовић, Филиповић (Дрина), Костић, Субић (Борац), Говедарица, Ивановић (Славија), Јусуфбашић, Адријано (Травник), Пехар, Симеуновић (Зрињски), Мујић, Мујкић (Слобода), Кожуљ (Широки Бријег), Пињух (Витез), Диата (Славија),

аутогол: Бркић (Звијезда).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана