Шпански краљ или баварски шампион

Душан Репија
Шпански краљ или баварски шампион

Мадрид - Класик европског фудбала, по многима финале прије финала, први меч полуфинала Лиге шампиона између Реал Мадрида и Бајерн Минхена игра се вечерас од 20.45 часова.

Два великана европског фудбала заједно су овај трофеј освајали чак 14 пута, Реал девет, Бајерн пет, а њемачки клуб покушаће да учини оно што ником до сада није пошло за руком, да одбрани круну у овом такмичењу од када се оно зове Лига шампиона.

Два клуба вечерас ће 21. пут одмјерити снаге, а до сада су за нијансу успјешнији Нијемци. Бајерн је тријумфовао 11 пута, Реал седам, а два пута је било неријешено. Посљедњи пут одмјерили су снаге у сезони 2011/2012, такође у полуфиналу, када је Бајерн послије пенал рулета прошао даље.

Највећа брига за Карла Анћелотија и навијаче Реала је да ли ће Кристијано Роналдо бити спреман да одигра свих 90 минута. Португалац је јучерашњи тренинг одрадио пуним интензитетом и требало би да се нађе у почетној постави. Проблем је сада Герет Бејл, који се разболио, али медији наводе да ће бити спреман за меч.

- За нас је сјајно што играмо са тимом као што је Бајерн, даћемо све од себе да одемо у финале. Пеп Гвардиола је један од најбољих тренера на свијету, знамо да ће бити тешко. Ово је за нас можда и најважнији тренутак у сезони - поручио је Анћелоти.

Италијан зна како треба играти против Бавараца јер је са Миланом у сезони 2006/07. елиминисао Бајерн у четвртфиналу, а у Мадриду му је главни задатак да освоји јубиларну, десету титулу шампиона Европе, коју чекају од 2002. године.

Баварци су од тренутка када су обезбиједили титулу првака Њемачке у нешто лошијој форми. У посљедњих седам мечева у свим такмичењима уписали су три побједе, два ремија и два пораза, па Гвардиола не може да буде задовољан претходним издањима.

- Нећемо се пласирати у финале ако не будемо поправили игру - рекао је шпански стручњак, који је од 2008. до 2012. године сједио на клупи Барселоне и на седам мечева у Мадриду није осјетио горчину пораза.

Играчи

Голови: Роналдо - Милер 14:5

Шутеви на гол: Роналдо - Робен 36:24

Одбране: Касиљас - Нојер 32:28

Асистенције: Ди Марија - Робен 5:4

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана