Соколови путују у Беч

Горан Андрић
Соколови путују у Беч

Источно Сарајево - Фудбалери Славије послије двије узастопне припремне утакмице и побједе против височке Босне (3:2) те пораза од новог премијерлигаша Младости из Добој Какња (0:3) вечерас путују на припреме у Беч.

- У посљедњи час смо заказали ове утакмице и општи је утисак да су играчи у првих пола сата доста добро играли против Босне, а касније се осјетио пад док смо против Младости одиграли лошу утакмицу. Ово је припремни период када су играчима тешке ноге, али је чињеница да нас чека доста убрзаног посла. Немамо довољно времена да посложимо све коцкице, али даћу све од себе да урадимо што више тога - рекао је тренер Славије Милан Гутовић.

"Соколови" ће током дана одрадити два тренинга, након чега ће бити познато који фудбалери путују у аустријску престоницу на 12-дневне припреме гдје ће одиграти најмање пет утакмица. На проби је неколико квалитетних фудбалера који немају држављанство БиХ, што представља проблем Славији, јер у протоколу за наредну сезону може бити само шест странаца. Неколико њих већ је потписало уговор, тако да ће стручни штаб и управа клуба до вечерас морати одлучити која ће још два фудбалера наредне сезоне играти у Источном Сарајеву.

- То нам је проблем, тако да још трагамо за неколико квалитетних и перспективних играча, али са држављанством БиХ. Било би идеално када би сви могли потписати. На лијевом боку имамо домаћег играча Александра Пушару, Карло Билић из Хрватске се показао као доста добро рјешење. Ту је и ново појачање из Србије Марко Ристић, али волио бих још једног играча на лијевом боку - нагласио је Гутовић.

Потребан још један нападач

Шеф стручног штаба Славије не крије да доласком Бранислава Арсенијевића за сада није ријешен проблем десне стране, јер искусни дефанзивац није играо годину и биће му потребно најмање шест мјесеци да уђе у форму.

- Мораћемо пронаћи рјешење, док Арсенијевић не буде потпуно спреман. Вратио се Тони Перван па ћемо видјети, углавном све је још на дугом штапу. Када погледам средину терена, ту имамо добро појачање Срђана Грујичића из Србије, а ту су и Емир Зеба, те Дино Хасановић који је дошао из Жељезничара. Немања Вејновић може ускочити на позицију задњег везног, али су нам потребна бар још два искусна везна играча. У Дарка Спалевића не сумњам да ће постизати поготке, али потребан нам је још барем један такав шпиц - рекао је Гутовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана