Слога из Трна изборила повратак у Прву фудбалску лигу РС

Милан Зубовић
Слога из Трна изборила повратак у Прву фудбалску лигу РС

ТРН - Фудбалери Слоге из Трна убједљиво су освојили прво мјесто у тек завршеној Другој фудбалској лиги Републике Српске, група запад, и на тај начин изборили право наступања у Првој лиги наредне сезоне.

Трњани су наслов шампиона осигурали већ у 27. колу побједом над Слогом ДИПО у Горњим Подградцима 3:0, а на крају су имали 12 бодова предности у односу на првог пратиоца, екипу Гомионице из Бронзаног Мајдана. Шеф стручног штаба Милан Вујасин истиче да су циљеви постављени пред почетак сезоне испуњени те да су сада максимално окренути ка изазовима који их очекују у Првој лиги.

- Све циљеве постављене на старту сезоне смо испунили, те смо надмоћно освојили титулу првака Друге лиге, у групи запад. На тај начин изборили пласман у Прву лигу, која ће од сљедеће сезоне, вјерујем, бити квалитетнија пошто се смањио број клубова са 16 на 14 - изјавио је Вујасин.

Са припремама за наредну сезону Трњани ће почети почетком мјесеца јула, а све увелико зависи од тога када ће почети шампионат Српске.

- Када ћемо почети припреме зависи од тога када ће стартовати шампионат РС, али очекујемо да с радом кренемо негдје између 1. и 7. јула. За сада имамо неких назнака да ћемо дио припрема, у трајању од двадесетак дана, одрадити на Козари или у Теслићу. Aко се то не деси радићемо на нашем помоћном терену гдје имамо све неопходне услове - додао је Вујасин.

Када су у питању појачања играчког кадра, кормилар Слоге је истакао да ће се клуб појачати са пет-шест нових играча.

- Планирамо да задржимо постојећи тим и да њему прикључимо пет-шест квалитетних играча на различитим позицијама, пошто то захтјева такмичење у Првој лиги. Конкретна имена биће позната ускоро, а апостроф ће бити стављен на млађе фудбалере из бањолучке регије. И даље чекамо расплет ситуација у Борцу и Лакташима, око одлазака појединих играча, па ако буде неко занимљив за нас, покушаћемо га ангажовати. С друге стране нема најављених одлазака. Уколико неко сам покаже жељу да напусти клуб моћи ће да иде - истакао је Вујасин.

Циљ за наредну сезону је постављен, а то је опстанак у Првој лиги.

- Када су у питању очекивања од наступа у Првој лиги наредне сезоне наш примарни циљ је да се формирамо као стабилан прволигаш који се неће борити за опстанак у елити. Aко се укаже шанса да урадимо нешто више, вјерујем да ћемо је искористити - закључио је Вујасин. 

Тренерска вртешка

Као кормилар Слоге сезону је започео Жељко Врањеш са којим је, након гостујућег пораза од Гомионице у 18. колу, раскинута сарадња, а екипу је у наредна четири кола водио Aлександар Петреш. Садашњи шеф струке Милан Вујасин дебитовао је на клупи Слоге у мечу 23. кола када су Трњани декласирали Врањак са 6:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана