Славија ће свима бити тврд орах

Душан Репија
Славија ће свима бити тврд орах

Источно Сарајево - Рукометаши Славије из Источног Сарајева припремају се за дабитантски наступ у Премијер лиги са надом да њихова авантура неће трајати само једну сезону.

Челници клуба и тренер Борис Тешановић преузели су све неопходне радње да би "соколови" што прије остварили циљ, опстанак у елити, тако да је играчки кадар знатно јачи него у шампионској сезони у лиги Републике Српске. Екипу су појачали средњи бек Марко Панџић који се послије катаранског Ал Сада, Вогошће и Челика вратио у матични клуб, а стигао је и пивот Ђорђе Регоје, који је такође раније носио дрес овог клуба.

- На проби су и два рукометаша из Црне Горе па ће и они потписати уговоре уколико се увјеримо да имају квалитет. Мислим да имамо доста солидну екипу која ником неће бити лак ривал - рекао је Тешановић.

Екипа је већ обавила добар дио припрема, а послије седмодневног боравка на Јахорини почеле су и пријатељске утакмице. У првој провјери Славија је била боља од реномираног ривала сарајевске Босне (30:29).

- Иако се ради о припремној утакмици, овај меч је велико охрабрење. Савладали смо екипу која у својим редовима има Ратка Николића, Сакиба Омеровића и још неколико одличних рукометаша. У суботу играмо са Гораждем, а потом и са израелским Хапоелом из Ришона. До почетка првенства одиграћемо још неколико утакмица, али још нисмо договорили ривале. Потстоји могућност и да одемо у Црну Гору и тамо одиграмо неколико утакмица - рекао је Тешановић.

Претходне суботе одржан је жријеб Премијер лиге, а Славија ће у првом колу бити домаћин добојској Слоги.

- Мислим да имамо солидан распоред у првих неколико кола, јер послије Слоге идемо у госте Босни, па дочекујемо Горажде. Надам се да ћемо послије та три меча имати седам или свих девет бодова - оптимиста је Тешановић.

Навијачи

Влика снага Славије у новој сезони требало би да буде домаћи терен.

- Наши навијачи су и током Прве лиге РС готово на сваком мечу попуњавали дворану до посљедњег мјеста, а вјерујем да ће та пракса бити настављена. Ником неће бити лако да однесе бодове из Источног Сарајева - рекао је Тешановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана