Slavija će svima biti tvrd orah

Dušan Repija
Slavija će svima biti tvrd orah

Istočno Sarajevo - Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva pripremaju se za dabitantski nastup u Premijer ligi sa nadom da njihova avantura neće trajati samo jednu sezonu.

Čelnici kluba i trener Boris Tešanović preuzeli su sve neophodne radnje da bi "sokolovi" što prije ostvarili cilj, opstanak u eliti, tako da je igrački kadar znatno jači nego u šampionskoj sezoni u ligi Republike Srpske. Ekipu su pojačali srednji bek Marko Pandžić koji se poslije kataranskog Al Sada, Vogošće i Čelika vratio u matični klub, a stigao je i pivot Đorđe Regoje, koji je takođe ranije nosio dres ovog kluba.

- Na probi su i dva rukometaša iz Crne Gore pa će i oni potpisati ugovore ukoliko se uvjerimo da imaju kvalitet. Mislim da imamo dosta solidnu ekipu koja nikom neće biti lak rival - rekao je Tešanović.

Ekipa je već obavila dobar dio priprema, a poslije sedmodnevnog boravka na Jahorini počele su i prijateljske utakmice. U prvoj provjeri Slavija je bila bolja od renomiranog rivala sarajevske Bosne (30:29).

- Iako se radi o pripremnoj utakmici, ovaj meč je veliko ohrabrenje. Savladali smo ekipu koja u svojim redovima ima Ratka Nikolića, Sakiba Omerovića i još nekoliko odličnih rukometaša. U subotu igramo sa Goraždem, a potom i sa izraelskim Hapoelom iz Rišona. Do početka prvenstva odigraćemo još nekoliko utakmica, ali još nismo dogovorili rivale. Potstoji mogućnost i da odemo u Crnu Goru i tamo odigramo nekoliko utakmica - rekao je Tešanović.

Prethodne subote održan je žrijeb Premijer lige, a Slavija će u prvom kolu biti domaćin dobojskoj Slogi.

- Mislim da imamo solidan raspored u prvih nekoliko kola, jer poslije Sloge idemo u goste Bosni, pa dočekujemo Goražde. Nadam se da ćemo poslije ta tri meča imati sedam ili svih devet bodova - optimista je Tešanović.

Navijači

Vlika snaga Slavije u novoj sezoni trebalo bi da bude domaći teren.

- Naši navijači su i tokom Prve lige RS gotovo na svakom meču popunjavali dvoranu do posljednjeg mjesta, a vjerujem da će ta praksa biti nastavljena. Nikom neće biti lako da odnese bodove iz Istočnog Sarajeva - rekao je Tešanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana